Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.
Volledig scherm
Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. © via REUTERS

Loekasjenko zegt dat Wit-Rusland "legaal" heeft gehandeld door vliegtuig met kritische journalist aan boord af te leiden

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko vindt dat zijn land correct heeft gehandeld door het vliegtuig met opposant Roman Protasevitsj aan boord af te leiden. "Ik heb legaal gehandeld om de passagiers te beschermen", citeert het staatsnieuwsagentschap Belta de Wit-Russische president woensdag. Er is geen enkele reden om de uitleg van Wit-Rusland over het afgeleide vliegtuig niet te geloven, reageert het Kremlin. 

10 reacties

 • Erwin Janssens

  2 jaar geleden
  Hoe ,er was toch een bommelding Wat gaat hij morgen weer verzinnen Het erge is dat hij op een zelfde manier reageert als zijn Russische collega en volgende week horen we er niets meer van Net zoals Navalny Hetzelfde gebeurd in Syrië
 • Francois Dalins

  2 jaar geleden
  Slim, heel slim, over het land vliegen waar ze je vervolgen en denken dat de anderen te dom zijn om u te pakken.
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  vanuit zijn standpunt legaal dat deze persoon tegen zijn regering ageerde meer zelfs aan de basis van betogingen welke hem wegwillen lag.Loekasjenka heeft nog steeds een grote aanhang groter dan 50 percent van de kiezers dat staat vast. Daarenboven niet al te verstandig van de betreffende op vakantie te gaan naar Griekenland waarbij hij weet dat hij over Wit-Rusland wordt gevlogen hi
 • Willy Devroey

  2 jaar geleden
  Wat hij legaal vindt typeert hem: een dictator. Ik vind dat gewoon kaping en dat is strafbaar.
 • JOHAN WINKELS

  2 jaar geleden
  Natuurlijk zo denkt iedere narcist .
 1. Topexpert over drugsoorlog in Antwerpen: "Bommen kan je zelf maken, meer vrees voor geweren uit Oekraïne”
  PREMIUM
  2

  Topexpert over drugsoor­log in Antwerpen: "Bommen kan je zelf maken, meer vrees voor geweren uit Oekraïne”

  Zijn het bommen die het Westen aan Oekraïne heeft geleverd, die nu in Antwerpen ontploffen? “Onwaarschijnlijk”, oordeelt Nils Duquet. Maar de internationaal gereputeerde expert inzake wapensmokkel ziet wel een gevaar op vlak van andere wapens, zoals oorlogsgeweren. Zijn die al gesmokkeld? Zijn ze hier al opgedoken? En wat wordt er aan gedaan om een toestroom te beletten? Een nuchter overzicht van wat we allemaal weten.
 2. 5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofragmenten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  5 kinderen verdwalen in riool in New York, brandweer deelt opvallende 911-audiofrag­men­ten van redding: “Roepen, jongens! Ze horen jullie!”

  Vijf Amerikaanse kinderen hebben in Staten Island, New York, een veel groter en spannender avontuur dan gewenst beleefd. Of beter... ónder Staten Island. De vijf jongens waren al spelend in een tunnel gekropen en steeds verder op ontdekking gegaan, maar raakten totaal verdwaald. Gelukkig konden ze na ongeveer een halfuur gered worden. De brandweer van New York deelde opvallende audiofragmenten van het 911-telefoontje tussen één van de kinderen en een dispatcher. “Wáár zitten jullie vast?!”