Volledig scherm

Loekasjenko ontkent betrokkenheid ontvoeringspoging Tsimanoeskaja en moord op Tsjitsjov

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko heeft maandag alle betrokkenheid bij de ontvoeringspoging van de Wit-Russische atlete Kristsina Tsimanoeskaja en de moord op de Wit-Russische activist Vitali Tsjitsjov ontkend. Loekasjenko dreigde ook met tegenmaatregelen, als de Europese Unie nieuwe sancties tegen zijn regime zou uitvaardigen.

 1. Manifestatie in Beiroet draait gewelddadig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden
  Play
  Beiroet

  Manifesta­tie in Beiroet draait geweldda­dig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden

  Een manifestatie in de Libanese hoofdstad Beiroet is uitgelopen op een drama. Zo kwamen minstens zes mensen om het leven en raakten een dertigtal manifestanten gewond. Dat meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Rode Kruis. De betoging werd georganiseerd door de sjiitische bewegingen Hezbollah en Amal. Zij eisen het ontslag van de rechter die het onderzoek leidt naar de explosie die zich in augustus vorig jaar voordeed in de haven van Beiroet.
 2. PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had
  PREMIUM

  PORTRET. Espen Andersen Bråthen (37), de Noorse schutter die “een boodschap voor de wereld” had

  De man die woensdagavond vijf mensen gedood heeft in Noorwegen, was een zelfverklaarde moslimbekeerling. Maar dan wel één die zelfs door geloofsgenoten als een zonderling werd beschouwd. “Hij kwam hier niet bidden, maar wartaal verkopen”, zo klinkt het in de plaatselijke moskee. Ook verwanten trekken zijn religieuze motieven in twijfel. Zij noemen hem geestelijk gestoord, maar voorlopig sluit de politie terrorisme nog niet uit.
 1. Wit-Russische sprintster Tsimanoeskaja veilig en wel in Warschau, nog andere atleten willen niet naar vaderland terug
  UPDATE

  Wit-Russische sprintster Tsimanoes­ka­ja veilig en wel in Warschau, nog andere atleten willen niet naar vaderland terug

  Sprintster Kristina Tsimanoeskaja (24) is veilig en wel in Warschau geland. Uit veiligheidsoverwegingen vloog ze eerst naar Wenen, zodat haar vliegtuig het Wit-Russische luchtruim kon vermijden. De atlete had na haar noodkreet op de Olympische Spelen in de Poolse ambassade van Tokio verbleven. Intussen willen nog andere Wit-Russische atleten niet naar hun vaderland terugkeren.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.