De Litouwse grenspolitie patrouilleert langs de grens met Belarus.
Volledig scherm
De Litouwse grenspolitie patrouilleert langs de grens met Belarus. © AP

“Loekasjenko neemt wraak en zet sluis naar Europa open voor vluchtelingen”

Wit-Rusland smokkelt vluchtelingen uit Irak en Syrië de Europese Unie in. Dat zegt buurland Litouwen, dat geconfronteerd wordt met een forse toename van migranten die illegaal de grens oversteken. Volgens de regering zet de president van Wit-Rusland Aleksandr Loekasjenko bewust de sluizen open voor vluchtelingen die naar Europa willen.

53 reacties

 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Stuur ze verder door naar BE. Hier worden die mensen heel goed opgevangen met woningen, energieverbruik, ziekenzorg, leeflonen, kinderbijslag. De vacatures raken toch niet ingevuld. Die mensen hebben we heel hard nodig.
 • van den eeden maria

  2 maanden geleden
  Mijnheer Stock Europa heeft geen nood aan extra arbeidskrachten. Het moet in de eerste plaats zorgen dat ze mensen die niet werken aan de slag zetten dat zijn er in België alleen al 1 miljoen. Het zal zelfs in de toekomst al een probleem worden om wie nu werkt aan de slag te houden want er zal nog heel wat digitalisering komen en modernisering zal heel wat arbeidsplaatsen vervangen.
 • Patricia Moyaert

  2 maanden geleden
  Willem Piscaer, als Poetin de gaskraan naar het westen dichtdraait, gaat hier het licht uit. De EU is er enkel voor de grote ondernemingen en multinationals. Multinationals kunnen ongecontroleerd transporteren binnen Europa en goedkope arbeidskrachten worden vanuit het Oosten en het zuiden naar hier gebracht om de rijken nog rijker te maken. De enige reden waarom Open VLD'ers zo massaal voorstander zijn van de EU.
 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Natuurlijk zetten ze de sluizen open om af te geraken van het crapuul , nu kunnen ze hier komen profiteren van ons sociaal stelsel , er zijn ook helemaal geen werkkrachten te weinig verplicht ze om te werken er zijn er genoeg die niks doen
 • Leo FREDRIX

  2 maanden geleden
  Het passieve EUR. Véél ingewikkelde regeltjes en altijd maar denken maar echte actie blijft compleet uit. 10 op 10 wat de belachelijkheidsfactor betreft.
 1. VS zeggen half miljard vaccins aan 100 landen toe

  VS zeggen half miljard vaccins aan 100 landen toe

  De Amerikaanse regering zal later deze maand beginnen met het verzenden van een half miljard doses Covid-19-vaccin naar honderd landen in nood. Dat heeft president Joe Biden vandaag in een toespraak in het Witte Huis gezegd. De leveringen vormen een aanvulling op de 110 miljoen doses die de VS al aan meer dan zestig landen hebben geschonken. De meeste leveringen werden verspreid via het wereldwijde vaccinatieplatform van Covax, sommige in samenwerking met de Afrikaanse Unie.
 2. Alsof coronavirus niet bestaat: immense massa op muziekfestival in Chicago, experts vrezen voor stortvloed aan besmettingen
  Play
  63

  Alsof coronavi­rus niet bestaat: immense massa op muziekfes­ti­val in Chicago, experts vrezen voor stortvloed aan besmettin­gen

  In de Amerikaanse stad Chicago vond dit weekend het vierdaagse muziekfestival Lollapalooza plaats. Dat trok maar liefst 100.000 bezoekers per dag en het leek er wel alsof het coronavirus nog maar een verre herinnering was, ondanks de stijgende coronacijfers in de Verenigde Staten. Beelden tonen hoe tienduizenden mensen dicht op elkaar gepakt staan en er amper een mondmasker te bespeuren is. Experts vrezen dan ook dat er de komende weken een opstoot in het aantal nieuwe besmettingen te zien zal zijn.