Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © AFP

Lockdown duurt op sommige plaatsen mogelijk tot eind maart, waarschuwt Britse premier

De Britse premier Boris Johnson heeft woensdag gezegd dat de lockdown in Engeland op sommige plaatsen wel eens tot eind maart zou kunnen duren. Amper enkele uren eerder verklaarde hij nog dat de nationale maatregelen midden februari zouden worden herzien. Michael Gove, als minister voor Kabinetszaken de rechterhand van premier Johnson, had wel al gewaarschuwd dat er pas in maart versoepelingen mogelijk zouden zijn.

2 reacties

 • Thomas Hamerlijnck

  2 weken geleden
  Om uit de jojo te zijn tegen 1 april, zal hier toch een aantal beperkingen opgelegd moeten worden: zeker scholen en - al is dat voor het alleenzaligmakende voka zoiets als heiligschennis - actie in de bedrijven. Belasting betalen doen de leden niet graag, wat niet netjes is, maar de pretentie kan over de hele lijn beter inzake sarscovid2. Te weinig doen en toch het handje ophouden?
 • Willem Sliggers

  2 weken geleden
  En wat doet Belgie ? Niks ! Veel landen reageerde onmiddelijk , en Belgie ? Onze regering moet nog wakker worden , ofwel zijn ze in een diepe winterslaap ! Sluit toch die scholen !
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. LIVE. Pfizer: “In toekomst meer fluctuaties mogelijk, ook in positieve zin” - Nederland overweegt strengere maatregelen

  LIVE. Pfizer: “In toekomst meer fluctua­ties mogelijk, ook in positieve zin” - Nederland overweegt strengere maatrege­len

  Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, “maar dit zijn uitzonderlijke tijden”. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis