Van links naar rechts: voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, Oekraïense president Volodymyr Zelensky en voorzitter van de Europese Raad Charles Michel tijdens de persconferentie van de EU-top in Brussel.
Volledig scherm
Van links naar rechts: voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen, Oekraïense president Volodymyr Zelensky en voorzitter van de Europese Raad Charles Michel tijdens de persconferentie van de EU-top in Brussel. © AFP

LIVE. Zelensky krijgt meer militaire steun en staande ovatie in Brussel, maar nog geen gevechtsvliegtuigen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zakte gisteren af naar Brussel om op de Europese top te pleiten voor meer wapens in de strijd tegen Rusland. Donderdagmorgen vertrok hij samen met de Franse president Emmanuel Macron vanuit Parijs richting Brussel. Zelensky sprak later op de ochtend het Europees Parlement toe en bedankte de parlementsleden voor hun niet-aflatende steun. Hij heeft gevraagd om de militaire steun op te schalen en benadrukte dat dit niet enkel in het belang is van Oekraïne, maar van heel Europa. “We hebben wapens nodig om te overleven”, klonk het. Ook uitte hij zijn dankbaarheid naar de Europese burgers voor hun steun.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.