ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

LIVE. Rusland stopt met leveren van elektriciteit aan Finland - Eerste proces rond oorlogsmisdaden in Oekraïne start woensdag in Kiev

De Oekraïense stad Kremenstjoek, een belangrijk industrieel knooppunt in het midden van het land, is donderdag getroffen door de zwaarste raketaanval sinds het begin van de Russische invasie. Vertegenwoordigers van het Rode Kruis en de Verenigde Naties onderhandelen intussen met Rusland over de evacuatie van de laatste Oekraïense soldaten uit Marioepol. In Kiev begint woensdag het eerste proces vanwege oorlogsmisdaden sinds de Russische invasie in Oekraïne. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.

  1. Turks ministerie van Defensie zegt dat het Zweedse wapens heeft gevonden in schuilplaats PKK

    Turks ministerie van Defensie zegt dat het Zweedse wapens heeft gevonden in schuil­plaats PKK

    Het Turkse leger heeft in een operatie tegen de terroristische PKK in grotten van de Koerdische guerrillabeweging Zweedse antitankwapens gevonden. De Turkse krant Takvim meldt dit woensdag op basis van het ministerie van Defensie. De mededeling komt op de dag dat Zweden en Finland in Ankara de Turkse regering proberen over te halen het verzet tegen het NAVO-lidmaatschap van de twee Noord-Europese landen op te geven. Die willen lid worden omdat Rusland Oekraïne heeft aangevallen.