REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: "Reddingswerken theater Marioepol gaan door ondanks beschietingen”

In een gesprek met de Turkse president Erdogan heeft Poetin volgens de BBC zijn eisen voor het beëindigen van de oorlog in Oekraïne op tafel gelegd. Eerder werd al bekend dat een ontmoeting tussen Poetin en de Oekraïense president Zelensky in de komende weken tot de mogelijkheden zou behoren. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.

 1. Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  Johnson weigert af te treden, ondanks stroom van ontslagen

  De Britse premier Boris Johnson lag zwaar onder vuur tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis. Gisteren zag de premier een resem regeringsmedewerkers en twee topministers opstappen en ook vandaag blijven er ontslagen binnenstromen, waaronder drie belangrijke ministers. In totaal goed voor 21 ontslagbrieven op 24 uur tijd. Oppositieleider Keir Starmer, van de partij Labour, trok vandaag hard van leer tegen Johnson, maar de premier maakte geen aanstalten om zich terug te trekken.
 2. Voormalige Russische president Medvedev dreigt opnieuw met nucleaire oorlog
  62

  Voormalige Russische president Medvedev dreigt opnieuw met nucleaire oorlog

  De voormalige president van Rusland Dmitri Medvedev heeft woensdag indirect gewaarschuwd tegen een mogelijke nucleaire oorlog als het Internationaal Strafhof Moskou gaat straffen voor vermeende misdaden in Oekraïne. “Het idee een land met het grootste nucleaire arsenaal te straffen is op zichzelf al absurd. En bedreigt mogelijk het voortbestaan van de mensheid”, schreef de naaste bondgenoot van president Vladimir Poetin op Telegram.