Rook na een raketaanval in de buurt van Izjoem.
Volledig scherm
Rook na een raketaanval in de buurt van Izjoem. © AP

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: Moskou laat Oekraïense soldaten staalfabriek niet verlaten - VN: “Meer dan 300 illegale executies ten noorden van Kiev”

In Izjoem zijn onder het puin van een ingestort gebouw 44 overleden burgers gevonden. Ze zijn omgekomen toen het gebouw van vijf verdiepingen begin maart instortte, laat de gouverneur van de regio Charkov weten. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.

  1. ‘Napalmmeisje’ ondergaat laatste huidbehandeling na 50 jaar: “Nu ben ik niet langer een slachtoffer van de oorlog”

    ‘Napalm­meis­je’ ondergaat laatste huidbehan­de­ling na 50 jaar: “Nu ben ik niet langer een slachtof­fer van de oorlog”

    Phan Thi Kim Phuc wordt ook wel het ‘napalmmeisje’ genoemd. De vrouw is de centrale figuur op een van de meest iconische foto’s uit de wereldgeschiedenis. Phuc was amper 9 jaar oud toen ze op 8 juni 1972 door fotograaf Nick Ut in beeld werd gebracht, nadat de Amerikanen het Zuid-Vietnamese dorpje Trảng Bàng met napalm hadden bestookt. Phuc, die ondertussen 59 jaar oud is, reist al een tijdje regelmatig naar Miami, in de Amerikaanse staat Florida, om de ernstige brandwonden op haar bovenlichaam te laten laseren. Deze week onderging ze daar haar allerlaatste huidbehandeling.
  2. Bijna 70 jaar na gruwelijke lynchpartij op 14-jarige jongen aanhoudingsbevel gevonden in kelder: familie wil dat vrouw alsnog opgepakt wordt

    Bijna 70 jaar na gruwelijke lynchpar­tij op 14-jarige jongen aanhou­dings­be­vel gevonden in kelder: familie wil dat vrouw alsnog opgepakt wordt

    Speurders die in de kelder van een gerechtsgebouw in de Amerikaanse staat Mississippi op zoek waren naar nieuw bewijsmateriaal in de zaak rond een gruwelijke lynchpartij op een 14-jarige zwarte jongen in 1955, hebben een niet-uitgevoerd aanhoudingsbevel gevonden. Familie van de vermoorde Emmett Till wil dat de witte vrouw voor wie het werd uitgeschreven, alsnog wordt opgepakt én aangeklaagd. Want Carolyn Bryant Donham zou nog in leven zijn.