De Turkse president Recep Tayyip Erdogan spreekt de Oekraïense en Russische aanwezigen toe op de vredesgesprekken in Istanboel.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan spreekt de Oekraïense en Russische aanwezigen toe op de vredesgesprekken in Istanboel. © ANP / EPA

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. VS: “Geen terugtrekking Russen bij Kiev, maar verplaatsing” - Moskou: “Reductie krijgshandelingen is geen wapenstilstand”

Vandaag komen Oekraïense en Russische delegaties in Turkije bijeen voor een nieuwe onderhandelingsronde. Het Kremlin liet weten dat Rusland alleen kernwapens zal inzetten als het bestaan van het land bedreigd wordt, en niet als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse president Biden zegt dan weer geen beleidswijziging van de VS te hebben aangekondigd toen hij zaterdag stelde dat de Russische president Poetin “niet aan de macht kan blijven”.  Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in dit liveblog.

  1. Miljardair Wolfgang Porsche (79) gaat scheiden omdat zijn vrouw dementie heeft: “Verwoestend effect op haar persoonlijkheid kan ik niet langer aan”

    Miljardair Wolfgang Porsche (79) gaat scheiden omdat zijn vrouw dementie heeft: “Verwoes­tend effect op haar persoon­lijk­heid kan ik niet langer aan”

    Heeft hij wel een hart? Het is dé vraag die Duitsers momenteel bezighoudt, sinds bekend raakte waarom Wolfgang Porsche (79) gaat scheiden. Zijn vrouw Claudia Hübner (74) lijdt al twee jaar aan dementie. De miljardair geeft aan dat hij niet langer kan leven met “de verwoestende effecten van die ziekte op haar persoonlijkheid”. Intussen brengt hij echter ook heel wat tijd door met zijn jongere vriendin Gabriela zu Leiningen (59).