Een gewonde soldaat wordt vanuit de Azovstaalfabriek overgebracht naar een bus voor evacuatie.
Volledig scherm
Een gewonde soldaat wordt vanuit de Azovstaalfabriek overgebracht naar een bus voor evacuatie. © REUTERS

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Vredesonderhandelingen opnieuw tijdelijk opgeschort: "Moskou begrijpt de situatie niet” - “Duizenden Oekraïense militairen gevangengenomen”

De vredesonderhandelingen tussen Kiev en Moskou zijn opnieuw tijdelijk opgeschort “omdat Moskou de situatie niet snapt”. Dat zegt Mikhailo Podoliak, een adviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Na een wekenlange blokkade hebben meer dan 260 Oekraïense soldaten de Azovstalfabriek verlaten, het laatste bolwerk van het Oekraïense verzet in de strategische belangrijke havenstad Marioepol. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.

  1. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaanval op shoppingcenter - Burgemeester van Krementsjoek kondigt rouwperiode van drie dagen af
    Play

    LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaan­val op shopping­cen­ter - Burgemees­ter van Kre­mentsjoek kondigt rouwperio­de van drie dagen af

    Na de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn er nog meer dan veertig personen als vermist opgegeven. Dat meldde het Oekraïense parket vannacht. Er is voorlopig sprake van achttien dodelijke slachtoffers, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen. Oekraïne beschuldigt Rusland van de aanval. Rusland zelf heeft nog niet gereageerd. De aanval wordt internationaal scherp veroordeeld. NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaarde gisteren dat de NAVO haar snelle reactiemacht wil uitbreiden van 40.000 militairen tot meer dan 300.000. Vandaag komt ook de Veiligheidsraad bijeen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.