Een vrouw wandelt voorbij het lichaam van een man die omkwam bij Russische luchtaanvallen in Charkiv.
Volledig scherm
Een vrouw wandelt voorbij het lichaam van een man die omkwam bij Russische luchtaanvallen in Charkiv. © AP

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kiev: “Situatie in oosten van Oekraïne nog slechter dan men zegt, we hebben snel zware wapens nodig”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil geen Oekraïens gebied opgeven in ruil voor vrede. Dat heeft hij gezegd op een evenement in het kader van het Wereld Economisch Forum (WEF) in het Zwitserse Davos. Zelensky zei ook dat hij openstaat voor nieuwe vredesgesprekken, maar enkel als Rusland zich terugtrekt uit de gebieden waar het was voor de oorlog in februari begon. Bovendien wil hij enkel onderhandelen met Poetin zelf. Hij gaf woensdag ook aan dat de Russische troepen in sommige delen van het oosten zwaar in de meerderheid zijn. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.

  1. Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevonden in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwijning blijft
    Play

    Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevon­den in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwij­ning blijft

    De achtjarige Joe uit Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen zou acht dagen in een rioolput hebben gezeten. Een voorbijganger hoorde een “stil gejammer” en belde de politie, waarna de jongen ongedeerd werd aangetroffen. Het is een vermissingszaak die heel Duitsland in de ban hield, maar niet alle vragen zijn al beantwoord. Is er kwaad opzet in het spel of is Joe zelf in het rioolstelsel gekropen?