AP
Volledig scherm
© AP

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “Burgemeester van Oekraïense stad ontvoerd door Russische soldaten” - Onvoorstelbare tragedie in Marioepol, zegt Artsen zonder Grenzen

Rusland breidt de luchtaanvallen uit in Oekraïne: grote steden Dnipro en Loetsk zijn vandaag getroffen. Op nieuwe satellietbeelden is opnieuw het 64 kilometer lange konvooi te zien, maar intussen heeft het zich verspreid rond hoofdstad Kiev. Intussen buigt de Europese top zich in Versailles over nieuwe sancties tegen Rusland. En vanmiddag om 16 uur Belgische tijd komt de VN-Veiligheidsraad op Russische vraag bijeen om te praten over de vermeende productie van biologische wapens in Oekraïne. Volg alle laatste ontwikkelingen in onze liveblog.

  1. LIVE. “Geen aanwijzingen voor terreurdaad”: 22-jarige schutter doodt man en twee tieners in winkelcentrum Kopenhagen
    Play

    LIVE. “Geen aanwijzin­gen voor terreur­daad”: 22-jarige schutter doodt man en twee tieners in winkelcen­trum Kopenhagen

    Bij een schietpartij in een winkelcentrum in de Deense hoofdstad Kopenhagen zijn zondag drie doden gevallen. Het gaat om een man en twee tieners. Dat meldt Søren Thomassen, hoofdinspecteur van de politie van de stad. Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt, drie van hen verkeren in levensgevaar. Een 22-jarige Deense man, die vermoedelijk alleen handelde, is gearresteerd en zal worden aangeklaagd voor doodslag. Volgens de Kopenhaagse politie zijn er geen aanwijzingen voor een terreurdaad. De verdachte zal vandaag in aanwezigheid van een rechter worden ondervraagd.