Photo News
Volledig scherm
© Photo News

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. “10.000 tot 20.000” Wagner-huurlingen en Syrische en Libische strijders aan zijde van Rusland - Scholz belooft dat Duitse industrie zal helpen met wapenleveringen

De Russische soldaten die de Oekraïense havenstad Marioepol zijn binnengevallen, hebben een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd. Er is ook een humanitaire corridor ingesteld voor de Oekraïense strijders die zich in de omsingelde staalfabriek Azovstal bevinden. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie. Eerder bevestigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de start van het Russische offensief tegen Oost-Oekraïne. “We kunnen nu zeggen dat Russische troepen de slag om Donbas zijn begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden. Een heel groot deel van het Russische leger is nu gewijd aan dit offensief”, zei hij in een verklaring die werd uitgezonden op Telegram. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.

  1. 18 migranten omgekomen bij bestorming grenshekken Spaanse enclave in Marokko

    18 migranten omgekomen bij bestorming grenshek­ken Spaanse enclave in Marokko

    Achtien afrikaanse migranten zijn bezweken aan verwondingen die ze hadden opgelopen bij de bestorming van de grenshekken in de Spaanse enclave Melilla in Marokko. Dat hebben de autoriteiten in de Marokkaanse grensstad Nador gemeld. Bijna tachtig andere migranten en ongeveer 140 agenten en andere veiligheidsmedewerkers raakten gewond. Het meeste veiligheidspersoneel raakte gewond bij de pogingen de migranten tegen te houden, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.