rv
Volledig scherm
© rv

LIVE OEKRAÏNE. Verschillende explosies aan luchthaven Russische grensstad Belgorod

De Russische grensstad Belgorod is vandaag opnieuw opgeschrikt door explosies, deze keer op de luchthaven. Intussen heeft de Amerikaanse regering de levering van weer een lading wapens aan Oekraïne bekendgemaakt. De wapens hebben een waarde van 725 miljoen dollar (745 miljoen euro), aldus het Pentagon. Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog.

  1. Russische talkshowgast heeft weinig medelijden met slachtoffers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

    Russische talkshow­gast heeft weinig medelijden met slachtof­fers aardbeving: “Ik zie Syrië en Turkije niet aan onze kant vechten”

    Op de Russische staatstelevisie waren gisteren opnieuw enkele schokkende uitspraken te horen. Dit keer hadden de gasten het tijdens de talkshow van de beruchte presentator Vladimir Solovyov, op de staatszender ‘Russia-1', over de ellende in Turkije en Syrië na de verwoestende aardbeving van gisteren. “Ik zie geen Syrische of Turkse eenheden aan onze kant vechten (...). Ik moet eerst aan mijn land denken”, sneerde een van de gasten.