IS eiste de aanslag in Wenen op met deze foto van de dader.
Volledig scherm
IS eiste de aanslag in Wenen op met deze foto van de dader. © RV

LIVE. IS eist aanslag Wenen op - "Terrorist bezocht elk jaar familie in Noord-Macedonië”

Een schutter heeft gisterenavond rond acht uur op zes verschillende locaties in de Weense binnenstad het vuur geopend. Bij de aanslag zijn vier mensen om het leven gekomen en er vielen 22 gewonden. De dader werd zelf ook door de politie doodgeschoten. Volgens de autoriteiten gaat het om een veroordeelde IS-sympathisant, die sinds december vervroegd vrij was. IS heeft de aanslag ondertussen opgeëist. Bondskanselier Kurz spreekt over een “weerzinwekkende terreuraanslag”. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

180 reacties

 • Odilon Van Pimperzele

  3 maanden geleden
  Als politici hun rechtstreekse opponenten kunnen uitschakelen met slinkse regeringsvormingen, moet het niet moeilijk zijn hetzelfde te doen met extremistische religies. Die hier zonder problemen het salafisme mogen verspreiden, komaan laat zien dat er peper zit in jullie slinkse ballen.
 • ingrid grieten

  3 maanden geleden
  Er  zijn maar twee wetsaanpassingen nodig eerste wet is sneller en makkelijker tweede nationaliteit ontnemen tweede wet is daadwerkelijk terugsturen ook als de advocaat een procedure start. Dus geen nieuwe wetten maar bestaande wetten aanpassen en uitvoeren.
 • paul merckx

  3 maanden geleden
  Europa gaat  dan noch eens de telefonieonderzoeken dwarsbomen. Als de gewone man in europa denkt dat men een grens bereikt heeft gaan ze er toch noch eens over. Waanzin.
 • paul van de velde

  3 maanden geleden
  Al wat men nu nog doet is te laat ze hebben ze massaal binnen gelaten en doen het nog steeds. Burgers moeten hun zelf gaan bewapenen op politici en politie en justitie moet je zekerst niet rekenen die zijn alleen met hun zelf bezig. Als er daar een een wapen bij zich had dan kon die u beschermen dus bewapen u !
 • percy colman

  3 maanden geleden
  En nu dienen biden nog president worden en de pamperpolitiek begint in de usa terug en het spel begint zoals in obama zijnen tijd.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"