Boris Johnson tijdens zijn ontslagspeech voor zijn ambtswoning in Downing Street.
Volledig scherm
Boris Johnson tijdens zijn ontslagspeech voor zijn ambtswoning in Downing Street. © REUTERS

LIVE. Boris Johnson stapt op en deelt nog sneer uit naar "de kudde", blijft wel nog premier tot nieuwe leider is verkozen

De Britse premier Boris Johnson heeft aangekondigd dat hij zal opstappen als leider van de Conservatieve partij. Hij zal aanblijven als premier tot een nieuwe leider is gekozen, verklaarde hij in een toespraak voor zijn ambtswoning in Downing Street. Die nieuwe leider moet “zo snel mogelijk” gekozen worden, klinkt het. 

51 reacties

 • Gert Persoons

  1 maand geleden
  We moeten zeker geen medelijden hebben met Johnson, maar ook niet met de conservatieven die zich eerst lieten meedrijven op zijn succes. Ze handelen niet uit morele verontwaardiging maar uit angst om meegesleurd te worden in de electorale ondergang van Johnson.
 • Karel Dillen

  1 maand geleden
  Net diegene die met veel tromgeroffel aankondigde dat de val van Poetin nabij was en dat de Russische economie ten onder ging. Miljoenen Britten zullen opgelucht ademen.
 • Dirk Thyssen

  1 maand geleden
  Fantastisch kerel hij heeft zijn volk van het Europese juk bevrijd. Dat alleen verdient een standbeeld. Wij daarentegen zitten met die graaiersbende die onze landen kapot maken opgescheept.
 • kris platteau

  1 maand geleden
  Hij deed de juiste dingen op onorthodoxe manier: zijn aanpak van de Corona crisis was juist, hij doorzag Poetin lang voor de anderen, en realiseerde de Brexit waar ik tegen was maar waar het Britse volk democratisch voor gekozen had. Een niet-politiek correct figuur, maar hij verdient meer dan dit.
 • Jurgen Herbert

  1 maand geleden
  Akkoord, hij verdient respect voor de BREXIT; maar het lijkt er toch sterk op dat hij een slaafje is van Biden want hij is naast deze ook een oorlogsstoker!
 1. Britse kranten vernietigend voor Johnson: "Wanhopige, waanzinnige premier klampt zich vast aan de macht”

  Britse kranten vernieti­gend voor Johnson: "Wanhopige, waanzinni­ge premier klampt zich vast aan de macht”

  De Britse kranten zijn niet mals voor premier Boris Johnson nu de ene na de andere topmedewerker ontslag neemt nadat hij op een nieuwe uitschuiver werd betrapt. De kwaliteitskrant ‘The Guardian’ noemt hem “wanhopig” en “waanzinnig” en ‘Metro’ roept hem zelfs openlijk op om ontslag te nemen, met een verwijzing naar de brexit: “Zorg dat de exit er komt, Boris.”