De voorbije weken hebben honderden migranten illegaal de grens overgestoken.
Volledig scherm
De voorbije weken hebben honderden migranten illegaal de grens overgestoken. © AFP

Litouwen roept EU-landen op tot solidariteit over toestroom migranten uit Wit-Rusland

De Litouwse president Gitanas Nauseda heeft de andere EU-landen opgeroepen tot een solidaire aanpak van het migratieprobleem in het land. Litouwen wordt geconfronteerd met een sterke stijging van de illegale migratie vanuit Wit-Rusland. Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson gaat maandag naar het Baltische land voor crisisoverleg.

17 reacties

 • Luc Lepoudre

  1 maand geleden
  Wit-Rusland werden "koekjes" toegegooid om de migranten buiten te houden, net als Kadafi van Lybië en Erdogan van Turkije. Dat was vuil spel maar het gebeurde "niet bij ons". Door zulke huichelaars worden wij geregeerd.
 • Jan Verplancke

  1 maand geleden
  Hoe zei Jambon het weer? "Solidariteit allemaal goed en wel, maar er moet iets tegenover staan"
 • Tamsin Andersen

  1 maand geleden
  Zet ze terug de grens over en blijf dat doen. Europa zal er nooit in slagen de buitengrenzen goed te bewaken. Het interesseert de uitbollende zakkenvullers gewoon niet.
 • Fred Kijzer

  1 maand geleden
  Zou het niet logischer zijn er voor te zorgen dat die mensen niet mòeten vluchten en in hun geliefde land kunnen blijven? Op den duur zullen alle goede mensen daar weggetrokken zijn en blijven er alleen nog criminelen en dictators over, dat is toch ook geen oplossing?
 • Helene Van der Heyden

  1 maand geleden
  Op eu moet ge niet rekenen.
 1. Onherkenbare IS-bruid die aanslag Manchester “gerechtvaardigd” noemde, smeekt Britten nu om vergiffenis: "Ik ben ook geliefden verloren”

  Onherkenba­re IS-bruid die aanslag Manchester “gerecht­vaar­digd” noemde, smeekt Britten nu om vergiffe­nis: "Ik ben ook geliefden verloren”

  De bekende Britse IS-bruid Shamima Begum (21) heeft voor het eerst een live tv-interview gegeven vanuit het kamp in Syrië waar ze verblijft. Tijdens Good Morning Britain verontschuldigde ze zich omdat ze zich bij IS had aangesloten en smeekte ze de Britten om haar te vergeven en haar te laten terugkeren naar het Verenigd Koninkrijk. De zichtbaar nerveuze Begum was daarbij in niets meer te herkennen: ze droeg westerse kleding en make-up, haar haren waren zichtbaar en haar nagels waren opvallend gelakt.