Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images/iStockphoto

Litouwen getroffen door Russische cyberaanval

Litouwen is maandag getroffen door een grootschalige Russische cyberaanval. Onder meer de websites van overheidsinstellingen en bedrijven werden het slachtoffer van een zogenaamde DDoS-aanval. Hierbij worden de servers bestookt met een stroom aan communicatieverzoeken waarna ze overbelast raken en offline gaan.

  1. Zelensky dringt aan bij G7-leiders: “Doe al het mogelijke om oorlog voor einde van het jaar te beëindigen”

    Zelensky dringt aan bij G7-lei­ders: “Doe al het mogelijke om oorlog voor einde van het jaar te beëindigen”

    De G7-leiders hebben maandag in een gezamenlijke verklaring tijdens hun top in Zuid-Duitsland toegezegd Oekraïne “zo lang als nodig financiële, humanitaire, militaire en diplomatieke steun” te blijven verlenen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had er bij de G7-leiders op aangedrongen om “al het mogelijke te doen” om de oorlog in zijn land tegen het einde van het jaar te beëindigen.
  2. Rusland gaat wapens showen op grote militaire beurs vlakbij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    Rusland gaat wapens showen op grote militaire beurs vlakbij Moskou: “Ze willen tonen dat het moeilijk is om hen te isoleren”

    In Rusland gaat morgen ARMY-2022 van start, een zesdaagse internationale militaire beurs die omschreven wordt als de grootste van het land. Volgens experten van de CNA - een Amerikaanse non-profit die zich door onderzoek en analyse inzet voor de veiligheid en beveiliging van de VS - willen de Russen er hun wapens en wapensystemen showen en laten zien dat het moeilijk is om hen met allerhande sancties buiten spel te zetten.