Russische Belg Timour Khadashev (36) getuigt hoe hij te voet de mobilisatie ontvlucht en vastzit aan Russisch-Georgische grens.
Volledig scherm
PREMIUM
Russische Belg Timour Khadashev (36) getuigt hoe hij te voet de mobilisatie ontvlucht en vastzit aan Russisch-Georgische grens. © rv

"Liever dagen vastzitten en grond eten dan vechten voor Poetin": Belgische Rus getuigt over erbarmelijke omstandigheden bij oversteek grens

De Belgisch-Russische Timour Khadashev (36) waagde een lange en uitputtende tocht naar de Russisch-Georgische grens om te ontsnappen aan zijn oproepingsbrief. Eenmaal aangekomen, getuigt hij over de erbarmelijke omstandigheden: “Ik voel me een clochard, een wild dier.” Toch blijft Timour standvastig wachten op zijn beurt om hopelijk de grens over te steken. “Ik heb anderhalf jaar oorlog gezien en wil dat niet nog eens meemaken”, getuigt de man die in zijn land van oorsprong Tsjetsjenië al heel wat oorlogsgruwel te verduren kreeg.

41 reacties

 • Michel Rutten

  4 weken geleden
  mijn enige hoop dat rusland snel ten gronde gaat dan gaan ze heel anders zingen met poetin
 • Karl Dubik

  2 maanden geleden
  Ben zelf een Belg die elders geboren is. Een nationaliteit aannemen doe je samen mat de waarden en normen, niet de voor- en nadelen...het feit dat die man tot heden in Rusland verbleef laat duidelijk zien wat zijn normen en waarden zijn. Toen ik mijn Belgische nationaliteit vroeg heb ik mijn oorspronkelijke afgezworen. Tolerantie en “politieke correctheid” heeft ook grenzen.
 • Fanny Konings

  2 maanden geleden
  De slimsten vluchten binnen dit cenario wanneer opgeroepen, je bent geen arts om juist oorlogs gewonden te helpen.
 • Erwin Puystiens

  2 maanden geleden
  Ze hebben voor hem gestemd nu zitten ze ermee en wij ook hier. Hopelijk komt er daar eens iets van die hopelijk goed is mms een andere leider in Rusland maar wat voor iemand ? Voor mij mag het stoppen en voor veel mensen al die leed daar .
 • Ludo Hermans

  2 maanden geleden
  Als je als burger snel wil gaan, ga alleen. Maar als je ver wil gaan, ga samen!