Het graf van 'oorlogsheld' Aleksandr Romanovski op het kerkhof van Petergofskoje in Rusland.
Volledig scherm
PREMIUM
Het graf van 'oorlogsheld' Aleksandr Romanovski op het kerkhof van Petergofskoje in Rusland. © RV

“Liefst professionele killers.” Dit graf bewijst dat Rusland nu ook letterlijk moordenaars ten oorlog stuurt

Rusland rekruteert soldaten tot in de gevangenis toe, zo wordt verteld. Geen drugsdelinquenten of verkrachters, wel moordenaars. “Die passen het best in onze eenheid”, zouden ronselaars zeggen. Het recent gedolven graf van Aleksandr Romanovski, een veroordeeld moordenaar die nu te rusten ligt onder een medaille voor moed, bewijst dat deze beweringen geen verzinsels zijn.

6 reacties

 • Jeffrey Janssens

  5 maanden geleden
  Gaan we nu voor het eerst inzien dat de reeds lang gevallen Vesting Europa, eigenlijk zo geen slechte gedachte was en dat de Europese politieke ideologie na WO2 gewoon een farce is, die ons nu zuur opbreekt…?
 • Johan Verhoeven

  5 maanden geleden
  Ik wil niet cynisch zijn, ik wil zeker niet Rusland op de een of andere manier verdedigen of vergoelijken. Wat zij in Oekraïne op dit moment doen, is voor mij enkel te catalogeren als extreem grootschalig terrorisme. Maar moordenaars de strijd in sturen "als professionele killers"... elke soldaat is toch een professionele killer? Elke soldaat is toch opgeleid om de vijand uit te schakelen, en dat niet door een houdgreep of door handboeien, maar door die vijand te doden?
 • Jaak Casteleyn

  5 maanden geleden
  Soort zoekt soort niet waar mr de straatvechter, eenzaam, gefrustreerd en nul komma nul in de geschiedenisboeken. Zo een persoon zou het fiere Russische volk moeten uitdragen, zalig diegenen die nog achter zo een monster staan.
 • Jef Berx

  5 maanden geleden
  Van Lissabon tot Vladivostok zo groot wil men Rusland maken vaarwel vrijheid
 • roger boons

  5 maanden geleden
  stop met die waanzin en help elkaar , het zal nodig zijn .
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.