Een archiefbeeld van de 18-jarige schutter Salvador Ramos (rechts) en de Robb Elementary-basisschool in Uvalde (links).
Volledig scherm
Een archiefbeeld van de 18-jarige schutter Salvador Ramos (rechts) en de Robb Elementary-basisschool in Uvalde (links). © AFP, RV

Lichaam van Uvalde-schutter Salvador Ramos (18) bleef bijna een maand in mortuarium liggen: “Uitvaartcentra wilden niets met hem te maken hebben”

Het lichaam van de 18-jarige Salvador Ramos, die op 24 mei door de politie werd gedood nadat hij negentien kinderen en twee volwassenen had doodgeschoten op een basisschool in het Texaanse Uvalde, is bijna een maand in het mortuarium blijven liggen. Uitvaartcentra in de regio weigerden namelijk om Ramos te begraven. “We willen niets met hem te maken hebben”, klonk het. De schutter werd uiteindelijk gecremeerd in San Antonio, zo’n 130 kilometer van zijn woonplaats.

  1. “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernietigen”: Poetin heeft dus maar één optie
    65

    “Er zijn vier Russische tanks nodig om een Leopard te vernieti­gen”: Poetin heeft dus maar één optie

    De westerse tankleveringen aan Oekraïne zetten Rusland onder druk. Maar is het niet too little, too late? De westerse Leopard 2-tanks mogen dan wel superieur zijn aan de Russische tegenhangers, Poetin van zijn kant zal de macht van het getal laten spreken. Rusland heeft nog meer dan 10.000 tanks in voorraad - al dan niet in bedenkelijke staat - en het land beschikt bovendien over ‘s werelds grootste tankfabriek. “Treinen met honderden nieuwe gepantserde gevechtsvoertuigen rollen Oekraïne binnen.”