Gabby Petito en haar verloofde Brian. Naar de buitenwereld toe leken ze het perfecte koppel.
Volledig scherm
Gabby Petito en haar verloofde Brian. Naar de buitenwereld toe leken ze het perfecte koppel. © Instagram

Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde

De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.

21 reacties

 • Patrick Verbelen

  1 maand geleden
  De lijkschouwing wees al uit dat het moord is.
 • Bart Timperman

  1 maand geleden
  Veel sterkte voor de familie, ik zou ook nog niet iemand veroordelen of de schuld bij deze of de andere leggen zolang er nog geen enkele duidelijkheid is. Wat wel waar is in deze hele tragedie is dat je iemand pas echt leert kennen als je er intens mee samenleeft of mee samen woont, dan komen al die kleine dingen tevoorschijn die elkaar aantrekkelijker kunnen maken maar ook kunnen afstoten en de manier waarop m'n daar reageert. Jammer dat dit op een afgelegen plaats gebeurde waar geen hulp was.
 • Ronny Van Loock

  1 maand geleden
  Te hopen dat je dat als ouder of grootouder nooit moet meemaken …
 • Marianne Van den Lemmer

  1 maand geleden
  Dit is waarom ieder meisje zou moeten zelfverdediging (of een gevechtssport) leren. Kan altijd eens van pas komen.
 • Ann Meersman

  1 maand geleden
  Goed dat ze dat meisje snel gevonden hebben. Daar gaat dat precies sneller om in een groot natuurgebied iemand te vinden…
 1. TikTokster beweert dat ze liftende verloofde van vermiste Gabby oppikte, hij is inmiddels zelf spoorloos

  TikTokster beweert dat ze liftende verloofde van vermiste Gabby oppikte, hij is inmiddels zelf spoorloos

  Miranda Baker beweert op TikTok dat zij en haar vriend eind augustus Brian Laundrie, de verloofde van de vermiste Gabby Petito (22), hebben opgepikt. Laundrie was toen op z’n eentje aan het liften en bood het koppel 200 dollar (170 euro) voor een rit van amper 16 kilometer, aldus Baker. Petito verdween tijdens een trip met Laundrie door de VS. Laundrie kwam alleen thuis zonder Petito, maar hij is intussen zelf ook spoorloos.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Roadtrip door VS eindigt in nachtmerrie: Gabby (22) spoorloos verdwenen. Videobeelden tonen hoe politie hen nog tegenhield na ruzie
  Play

  Roadtrip door VS eindigt in nachtmer­rie: Gabby (22) spoorloos verdwenen. Videobeel­den tonen hoe politie hen nog tegenhield na ruzie

  Florida is in de ban van de mysterieuze verdwijning van een YouTubester tijdens een roadtrip met haar verloofde. Politie en familieleden van de jongedame vermoeden dat de vriend van Gabrielle Petito (22) meer weet, maar hij blijft zich voorlopig in stilzwijgen hullen. De zaak krijgt grote media-aandacht omdat het verliefde stel op sociale media zelf uitvoerig uitpakte met hun wilde avonturen.
 2. De roadtrip die vermoedelijk tot de dood van Gabby (22) leidde: tijdslijn van de gebeurtenissen

  De roadtrip die vermoede­lijk tot de dood van Gabby (22) leidde: tijdslijn van de gebeurte­nis­sen

  De 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito vertrekt begin juli met haar verloofde van 23, Brian Laundrie, op roadtrip naar het westen van de VS. Begin september komt Laundrie alleen terug thuis in Florida, zonder Gabby. Ze wordt tien dagen later als vermist opgegeven. Zondag 19 september worden de menselijke resten gevonden van iemand die volgens de FBI beantwoordt aan de beschrijving van Gabby Petito. Haar verloofde is intussen zelf verdwenen. De politie spoort hem op en sluit niet uit dat hij zichzelf iets zou hebben aangedaan. Dit is de tijdslijn van de zaak met tragische afloop.