Het gaat om dezelfde chemische stof die leidde tot de verwoestende ontploffing vorig jaar in de haven van Beiroet, waarbij meer dan 200 mensen omkwamen.
Volledig scherm
Het gaat om dezelfde chemische stof die leidde tot de verwoestende ontploffing vorig jaar in de haven van Beiroet, waarbij meer dan 200 mensen omkwamen. © AP

Libanon treft 20 ton ammoniumnitraat aan in opslagplaats in Bekavallei

De Libanese autoriteiten hebben 20 ton ammoniumnitraat in beslag genomen - dezelfde chemische stof die leidde tot de verwoestende ontploffing vorig jaar in de haven van Beiroet. De ontdekking gebeurde in het oosten van het land, waar de Hezbollah sterk staat, zo berichten Libanese media.

  1. Kerstseizoen officieel ingeluid: lichtjes van iconische kerstboom in New York aangestoken
    Play

    Kerstsei­zoen officieel ingeluid: lichtjes van iconische kerstboom in New York aangesto­ken

    In het hartje van Manhattan in de Amerikaanse stad New York zijn gisteren duizenden mensen samengekomen om een van de beroemdste kerstbomen ter wereld te zien fonkelen. De boom, een spar van maar liefst 25 meter hoog en 90 jaar oud, is uitgerust met 50.000 ledlichtjes en staat ook dit jaar weer te pronken in het Rockefeller Center. Nu de lichtjes zijn aangestoken, zijn de feestdagen officieel aangebroken.