Volledig scherm
© REUTERS

Libanezen mogen elf dagen niet buiten, zelfs niet om te wandelen of boodschappen te doen

Libanon gaat elf dagen op slot. Letterlijk, want het is er de komende tijd zelfs verboden om te gaan wandelen of boodschappen te doen. Binnenblijven is met andere woorden de boodschap.

19 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  3 dagen geleden
  Veel Libanezen beschikken noch over voldoende geld noch over voldoende stockageruimte om voor 11 dagen eten in te slaan. Zij gaan dagen niks te eten hebben. Wie dit een keigoed idee vindt, moet het zelf eens proberen: een hele week niet eten met het hele gezin. Zien of het dan nog een tof ideetje is. De westerling denkt dat iedereen zo leeft zoals hij. Ik, de maatstaf voor alle aardbewoners. Hallo? Sterven van de honger is even dodelijk als sterven door corona hoor.
 • Ludwig De Witte-Steen

  4 dagen geleden
  Dankzij de experts konden wij de schade beperken. We zien nu in andere landen wat er gebeurd zou zijn indien de restricties gelost zouden zijn voor kerst en nieuwjaar. Een pluim voor ons allen!
 • Karel Tichmann

  6 dagen geleden
  We kunnen het met elkaar eens zijn, dat na al het advies van onze zg experts, tot nog toe niets heeft geholpen. Injecties zijn maar voor 5 maanden goed zijn. Het is makkelijk te zien dat na de derde fase en de 17e mutatie van de virus, mondmaskers hebben nooit gewerkt. Alle bedrijven sluiten inclusief de grenzen, heeft geen enkele historische wetenschappelijke basis. Behalve het grote onderdeel van de bevolking is nu veel meer afhankelijk van de overheid, misschien was dat de bedoeling.
 • Patricia Van den Eynden

  7 dagen geleden
  Men denkt eerst eens twee keer na voor ment roept dat dit een goed idee is. Niet iedereen heeft een grote vriezer waar ze voor 14 dagen verse groenten en vlees in kunnen stockeren, nog maar te zwijgen van brood. Die moeten dan maar leven van rijst en pasta en saus uit blik of wat? Gezond is anders.
 • Marc Rooms

  7 dagen geleden
  Zo maar gans de wereld. 14 dagen alles dicht en niemand buiten en we zijn ervan af
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Kleinzoon Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Kleinzoon Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"