Gewapende Bassam al-Sheikh Hussein kijkt door het raam van de bank waar hij mensen gegijzeld houdt.
Volledig scherm
Gewapende Bassam al-Sheikh Hussein kijkt door het raam van de bank waar hij mensen gegijzeld houdt. © AP

Libanese man wordt volksheld nadat hij mensen gijzelde in bank: “Hij wilde gewoon zijn eigen geld afhalen”

Een gewapende man (42) heeft zich ontpopt tot een held in Libanon nadat hij gijzelaars had vastgehouden in een bank in het centrum van Beiroet. Hij eiste toegang tot zijn eigen geld om zijn zieke vader te helpen. “Wanhopige mensen doen wanhopige dingen”

 1. Turkije boos op Zweedse tv en roept ambassadeur op het matje: “Dit is onacceptabel”
  11

  Turkije boos op Zweedse tv en roept ambassa­deur op het matje: “Dit is onaccepta­bel”

  De Zweedse ambassadeur in Ankara, Staffan Herrstrom, is op het matje geroepen door de Turkse regering wegens belediging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een satirisch programma van de Zweedse publieke omroep. In het programma zijn volgens Ankara onbeschofte uitlatingen gedaan en beledigend lelijke beelden opgevoerd die het Turkse staatshoofd onwaardig zijn. Herrstrom kreeg te horen dat dit voor Turkije onacceptabel is.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 3. Klimaattop VN wordt gesponsord door... Coca-Cola: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”
  14

  Klimaattop VN wordt gesponsord door... Co­ca-Co­la: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”

  Het is een beetje alsof Kom op tegen Kanker zich zou laten sponsoren door het sigarettenmerk Marlboro. Toch dacht de VN-klimaatconferentie, COP27, dat het een goed idee was om een sponsordeal te sluiten met Coca-Cola. Het bedrijf wordt door verschillende milieugroeperingen als ‘s werelds grootste vervuiler bestempeld en wordt nu door campagnevoerders beticht van ‘greenwashen’.