Ali ‘Alireza’ Fazeli Monfared.
Volledig scherm
Ali ‘Alireza’ Fazeli Monfared. © Instagram

LGBTQ+-gemeenschap in shock: “Iraanse man (20) onthoofd door broer omdat hij homo is”

De internationale LGBTQ+-gemeenschap is in de ban van de gruwelijke dood van een 20-jarige Iraanse man, die naar verluidt door zijn halfbroer en twee neven is vermoord en onthoofd nadat zij zijn seksuele geaardheid hadden ontdekt. Dat schrijven diverse Iraanse media op basis van gesprekken met vrienden en familieleden. De moeder van het slachtoffer is in shock opgenomen in het ziekenhuis, bevestigt een invloedrijke LGBTI-organisatie in een persbericht. In Iran riskeren homo’s nog altijd marteling en de doodstraf.

6 reacties

 • Christine Laevers

  2 jaar geleden
  De onwetendheid van de menselijke natuur is groot. Overal en niet alleen in Iran. Ik vind dat mensen mogen gestraft worden voor de mate van hun onwetendheid, zo eens met enkele goede argumenten een ferm deksel op de neus. Op z'n minst.
 • Paulus de Mos

  2 jaar geleden
  Niet dat ik een grote fan ben van het juridisch systeem in Iran maar de daders van deze gruweldaad zijn aangehouden wegens moord en de twee jongens van die foto zijn niet opgehangen wegens hun geaardheid maar wegens misbruik van een minderjarige Of ze schuldig waren en hoe men aan hun bekentenissen gekomen is weet ik ook niet maar enige nuance is op zijn plaats Het blijft een barbaars land waar ik nog niet dood gevonden zou willen worden natuurlijk
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Dat staat ze hier in de niet al te verre toekomst misschien ook te wachten als de vluchtelingenstroom uit die landen niet stopt en ze hun gebruiken hier kunnen blijven introduceren.
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  2 jaar geleden
  Onvoorstelbaar dat zoiets nog kan in 2021... De internationale gemeenschap zou hiervoor sancties moeten opleggen. @paul van de velde Hoe kan je zo scrupuleus zijn... Ik schaam me in jou plaats voor die uitspraak!
 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Tot welke drama het geloof van sommige kan leiden.