Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Levering van Russisch gas via Nord Stream 1 hervat na onderhoud: gasprijzen dalen licht

UPDATENa onderhoud aan Nord Stream 1 zijn de gasleveringen via de Duits-Russische pijpleiding donderdagochtend hervat. “Er stroomt weer gas”, aldus een woordvoerder van Nord Stream AG, die benadrukt dat het nog wel een tijd zal duren eer de volledige transportcapaciteit zal worden benut. Direct bij de opening van de toonaangevende gasbeurs van Amsterdam ging de prijs tot 6,5 procent omlaag, maar daarna herstelde die zich weer iets. Rond 8.15 uur was gas een kleine 4 procent per megawattuur goedkoper.

 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. Twee Australiërs eisen ontslag winkelbedienden Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermisbruik steunt?”
  Play

  Twee Austra­liërs eisen ontslag winkelbe­dien­den Balenciaga na BDSM-campagne: “Wil je werken voor bedrijf dat kindermis­bruik steunt?”

  Het populair modemerk Balenciaga kwam onlangs onder vuur te liggen omwille van een reclamecampagne. Ze lieten kinderen poseren met knuffels die een BDSM-outfit aan hebben. Twee Australische handelaren besluiten in een winkel de confrontatie aan te gaan met enkele bedienden en delen de beelden op sociale media. Daar vinden de mensen dat de twee zich ongepast gedragen, en dat de winkelbedienden gewoon hun werk doen.
 1. Waarom alarmfase voor gasbevoorrading in Duitsland ook slecht nieuws is voor ons land
  PREMIUM

  Waarom alarmfase voor gasbevoor­ra­ding in Duitsland ook slecht nieuws is voor ons land

  “We moeten nu gas besparen om de winter door te komen”, klinkt het bij de Duitse minister van Economie Robert Habeck. Als eerste Europees land kondigde Duitsland de alarmfase af in het noodplan voor gasbevoorrading. Aanleiding is de verminderde toevoer vanuit Rusland en de vrees dat de kraan binnenkort volledig dichtgaat. Maar hoe zit het in België? Ook voor ons land zijn er gevolgen. “Het grootste risico is dat Duitsland solidariteit vraagt aan z’n buurlanden.”
 2. Experts trekken aan alarmbel over winter zonder Russisch gas: dreigend tekort, nóg hogere prijzen, bedrijven die moeten sluiten en sociale onrust
  PREMIUM

  Experts trekken aan alarmbel over winter zonder Russisch gas: dreigend tekort, nóg hogere prijzen, bedrijven die moeten sluiten en sociale onrust

  We maken ons maar beter op voor een ongeziene winter. Want hoe het er nu naar uitziet, krijgen we onder meer nóg hogere energieprijzen, een dreigende economische terugval en sociale onrust. In Europa, en dus ook in ons land. “Het is onwaarschijnlijk dat we ongeschonden door de winter komen.” Vijf cruciale elementen in een Europese winter zonder Russisch gas.