Agenten aan de ingang van de rechtbank in Ankara, voor het grote proces tegen 475 beklaagden.
Volledig scherm
Agenten aan de ingang van de rechtbank in Ankara, voor het grote proces tegen 475 beklaagden. © AP

Levenslange celstraffen voor liefst 337 beklaagden tijdens belangrijk proces rond mislukte staatsgreep in Turkije

Een Turkse rechtbank heeft donderdag 337 beklaagden, onder wie legerofficieren en gevechtspiloten, tot een levenslange celstraf veroordeeld. Het ging om een van de belangrijkste processen over de poging tot straatsgreep in 2016 tegen president Recep Tayyip Erdogan.

2 reacties

 • Taner Ikiz

  2 maanden geleden
  Marc Spendel praat over zaken waar je de inhoud van afweet. Niemand maar niemand in België weet wat er allemaal gebeurd is en waarom deze terroristen in de bak zitten!
 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  Als Erdogan om een of andere reden (best zo snel mogelijk) 'president- af' is geworden, dan hoop ik dat de eerste beslissing van de volgende Turkse president deze aanslag op mensenrechten en vrije meningsuiting teniet doet en de politiek gevangenen van Erdogan onmiddellijk 'gratie' verleent!
 1. Grootvader gedeporteerd uit VS net één dag voor Biden immigratiewetgeving veranderde
  4

  Grootvader gedepor­teerd uit VS net één dag voor Biden immigratie­wet­ge­ving veranderde

  Terwijl de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden vorige week woensdag de eed aflegde, zat de 58-jarige Felipe Ortega uit Texas geboeid en vastgeketend aan heupen en voeten in een busje richting Mexico. Daarmee kwam een abrupt einde aan zijn dertigjarig verblijf in de Verenigde Staten. Voorlopig is er voor de Mexicaan geen manier om zich weer bij zijn vrouw en kinderen in de VS te voegen.
 2. LIVE. Steven Van Gucht: “We kunnen die Britse variant wél de baas” - Marc Noppen (UZ Brussel): “Stijging naar derde golf is ingezet”
  Play
  67

  LIVE. Steven Van Gucht: “We kunnen die Britse variant wél de baas” - Marc Noppen (UZ Brussel): “Stijging naar derde golf is ingezet”

  De coronacijfers blijven stijgen, zo blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht