Vrouw legt bloemen neer voor de school waar de moorden gebeurde.
Volledig scherm
Vrouw legt bloemen neer voor de school waar de moorden gebeurde. © AFP

Levenslang voor tiener die twee leraressen vermoordde in Zweedse school

Een 18-jarige Zweedse scholier die in maart twee vrouwelijke leraren met een bijl om het leven bracht is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij is de jongste persoon in de moderne geschiedenis van het Scandinavische land die die straf heeft gekregen. De rechtbank heeft geen duidelijk motief kunnen vaststellen.

  1. Leider ultrarechtse militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

    Leider ultrarecht­se militie schuldig aan opruiing in aanloop naar bestorming Capitool

    Stewart Rhodes, leider en oprichter van de Amerikaanse militie ‘Oath Keepers’, is dinsdag door een jury schuldig bevonden aan “opruiende samenzwering” voor de aanval op het Capitool van vorig jaar januari. De aanvallers, aanhangers van voormalig president Donald Trump, hoopten toen de bekrachtiging van de verkiezingswinst van Joe Biden tegen te houden. Rhodes kan een gevangenisstraf van maximaal twintig jaar worden opgelegd.
  2. Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtoffers aardverschuiving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoontje: “Help me”

    Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtof­fers aardver­schui­ving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoon­tje: “Help me”

    De 31-jarige Eleonora Sirabella is een van de zeven dodelijke slachtoffers van de aardverschuiving op het Italiaanse vakantie-eiland Ischia. De jonge vrouw belt op het moment van de ramp nog met haar vader. “Help me”, smeekt ze tijdens een wanhopig telefoontje. De man zet alles op alles om zijn dochter te redden, maar zijn poging is tevergeefs. Op beelden is te zien hoe auto’s en zelfs bussen meegesleurd worden door de modder.