Salah Abdeslam
Volledig scherm
Salah Abdeslam © AFP

Levenslang voor Salah Abdeslam? Uitspraak laat op zich wachten

De voorlezing van het arrest op het proces over de aanslagen in Parijs loopt ernstige vertraging op. Omstreeks 19.30 uur waren de beschuldigden nog steeds niet aanwezig, schrijven verschillende Franse media. De rechtszaal zit ook overvol. Meerdere burgerlijke partijen zijn speciaal voor de uitspraak naar Parijs afgezakt. Wanneer de zitting dan wel zal beginnen, is niet duidelijk. De aanklagers eisten levenslang tegen de enige overlevende aanslagpleger Salah Abdeslam, zonder kans op vroegtijdige vrijlating.

 1. Londens museum geeft 72 collectiestukken terug aan Nigeria

  Londens museum geeft 72 collectie­stuk­ken terug aan Nigeria

  Het Horniman Museum in London zal 72 objecten uit haar collectie overdragen aan de Nigeriaanse regering, dat besloot de raad van bestuur van het Britse museum gisteren. Het museum gaat met het besluit in op het verzoek dat het Nigeriaanse Nationaal Comité voor Musea en Monumenten (NCMM) in januari 2022 maakte. “We zijn verheugd deze stap te kunnen zetten en we kijken uit naar de samenwerking met de NCMM om de zorg van deze kostbare artefacten op langere termijn veilig te stellen”, aldus Eve Salomon, voorzitter van de raad van bestuur, in een verklaring.
 1. Kiev blaast opnieuw belangrijke brug bij Cherson op: “Wat een nacht voor de bezetters”
  Oorlog in Oekraïne

  Kiev blaast opnieuw belangrij­ke brug bij Cherson op: “Wat een nacht voor de bezetters”

  De Oekraïense strijdkrachten hebben afgelopen nacht opnieuw een strategisch belangrijke brug nabij de zuidelijke stad Cherson gebombardeerd. Dat hebben de autoriteiten in Kiev aangekondigd. “Wat een nacht voor de bezetters in de regio van Cherson”, aldus regionaal parlementslid Serhi Chlan op Facebook. “Bombardementen rond de Antonovskibrug.” Een legerwoordvoerster bevestigde de beschietingen.
 2. Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoefeningen
  Play

  Ook Taiwan kondigt militaire manoeuvres aan nu China doorzet met gevechtsoe­fe­nin­gen

  Taiwan organiseert deze week militaire manoeuvres, met schieten op scherp, als simulatie van een verdediging tegen een Chinese invasie. Dat doen ze op het moment dat de spanningen maandag toch niet gaan liggen. Aan de militaire oefeningen die China donderdag was opgestart, zou zondag normaal een eind komen, maar toch zet China de oefeningen vandaag voort. Peking verhoogt daarmee de druk op Washington en Taipei.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.