Christiane K. in de rechtbank
Volledig scherm
Christiane K. in de rechtbank © AFP

Levenslang voor Duitse moeder die vijf kinderen doodde

Een 28-jarige vrouw is in Duitsland veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor het doden van vijf van haar zes kinderen. Ze gaf de slachtoffers medicatie waardoor ze slaperig werden en verstikte of verdronk ze vervolgens een voor een in bad.

 1. Vijf kinderen in Duitsland verstikt: “Christiane K. haalde Marcel (11) van school onder voorwendsel dat er sterfgeval in familie was”

  Vijf kinderen in Duitsland verstikt: “Christiane K. haalde Marcel (11) van school onder voorwend­sel dat er sterfgeval in familie was”

  Het Duitse gerecht heeft tijdens een persconferentie meer uitleg gegeven over de omstandigheden waarin het familiedrama in de Duitse stad Solingen plaatsvond. Vijf kinderen kwamen daarbij om het leven. Luca (8), Timo (6), Sophie (3), Leonie (2) en Melina (1) werden eerst verdoofd en nadien verstikt. Speurders vonden hen dood in bed. Moeder Christiane K. probeerde nadien zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Marcel (11), het zesde kind, bleef ongedeerd.
 1. Hooggerechtshof VS verwerpt Trumps poging om presidentiële archieven geheim te houden

  Hoogge­rechts­hof VS verwerpt Trumps poging om presiden­tiële archieven geheim te houden

  Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft een verzoek afgewezen van oud-president Donald Trump om de vrijgave van Witte Huis-documenten aan een parlementaire onderzoekscommissie te blokkeren. Dat betekent dat de dossiers kunnen worden vrijgegeven aan de commissie van het Huis van Afgevaardigden die de bestorming op 6 januari 2021 van het Capitool onderzoekt, zelfs als er nog rechtszaken lopen bij andere rechtbanken.
 2. Zoontje dat Duits gezinsdrama overleefde: “Mij zie je niet meer, al mijn broertjes en zusjes zijn dood”

  Zoontje dat Duits gezinsdra­ma overleefde: “Mij zie je niet meer, al mijn broertjes en zusjes zijn dood”

  De jonge moeder die deze week vijf van haar zes kinderen vermoordde in de Duitse stad Solingen (Noordrijn-Westfalen) heeft haar oudste zoon zelf op de hoogte gebracht van de dood van zijn broertjes en zusjes. Christiane K. (27) bracht de lastige boodschap nadat ze naar zijn school gebeld had. Het personeelslid kreeg te horen dat Marcel (11) naar huis moest komen vanwege “een sterfgeval in de familie”.