In het proces over de verijdelde terreuraanval op een Thalys-trein naar Parijs vijf jaar geleden heeft het openbaar ministerie levenslang geëist tegen de schutter, Ayoub El Khazzani. (L)
Volledig scherm
In het proces over de verijdelde terreuraanval op een Thalys-trein naar Parijs vijf jaar geleden heeft het openbaar ministerie levenslang geëist tegen de schutter, Ayoub El Khazzani. (L) © AFP

Levenslang geëist voor Thalys-terrorist Ayoub El Khazzani

In het proces over de verijdelde terreuraanval op een Thalys-trein naar Parijs vijf jaar geleden heeft het openbaar ministerie levenslang geëist tegen de schutter, Ayoub El Khazzani.

  1. Frank en Caroline stonden 5 jaar geleden oog in oog met Thalysterrorist : “Hij richtte zijn kalasjnikov, haalde de trekker over, maar het wapen blokkeerde”
    PREMIUM
    Merksplas

    Frank en Caroline stonden 5 jaar geleden oog in oog met Thalyster­ro­rist : “Hij richtte zijn kalasjnik­ov, haalde de trekker over, maar het wapen blokkeerde”

    Vijf jaar geleden stonden Caroline Pauwels en Frank Jansen uit Merksplas oog in oog met terrorist Ayoub El Khazzani. De terrorist richtte met een kalasjnikov op hen op de Thalys naar Parijs, maar het geweer blokkeerde en El Khazanni werd overmeesterd door drie Amerikaanse soldaten die op vakantie waren. “Blijkbaar was het onze tijd nog niet”, vertelt het echtpaar bij de start van het proces waar ook zij moeten getuigen, samen met Clint Eastwood, die de aanslag verfilmde.