Noa Pothoven.
Volledig scherm
Noa Pothoven. © DR

Levenseindekliniek waar Nederlandse Noa aanvraag deed overspoeld door buitenlandse aanvragen

De Levenseindekliniek in Den Haag is de afgelopen dagen overspoeld met buitenlandse verzoeken om hulp bij euthanasie, na het overlijden van Noa (17). Tussen woensdagavond en vrijdagmiddag zijn 41 verzoeken binnengekomen, zelfs uit landen als India en Guatemala, zegt een woordvoerster van de kliniek. Normaal zijn het er slechts een of twee per week.

0 reacties

 1. VS kondigen diplomatieke boycot aan van Olympische Winterspelen in Peking

  VS kondigen diplomatie­ke boycot aan van Olympische Winterspe­len in Peking

  De Verenigde Staten zullen overgaan tot een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, vanwege mensenrechtenkwesties. Dat heeft het Witte Huis officieel bevestigd. Een diplomatieke boycot houdt in dat Washington geen vertegenwoordigers van de regering naar de Chinese hoofdstad zal sturen. De Amerikaanse topsporters zouden bij die maatregel wel kunnen deelnemen aan de competities.
 2. Biden waarschuwt Poetin tijdens overleg van twee uur dat er gevolgen zullen zijn bij escalatie van Oekraïne-crisis
  Play

  Biden waarschuwt Poetin tijdens overleg van twee uur dat er gevolgen zullen zijn bij escalatie van Oekraïne-cri­sis

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een gesprek met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin zijn zorgen uitgesproken over de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. In een video-overleg van bijna twee uur waarschuwde hij Rusland voor “harde economische en andere maatregelen” als het tot gewelddadigheden komt, aldus het Witte Huis in een verklaring. De Verenigde Staten zullen ook wapens leveren aan Oekraïne als Rusland besluit het land binnen te vallen.