Johan Bonny.
Volledig scherm
Johan Bonny. © Photo News

LETTERLIJK. Bisschop Bonny: “Mijn excuses aan iedereen die standpunt van Kerk over homoseksuele relaties onbegrijpelijk vindt”

OpiniestukIn een opiniestuk maakt de Antwerpse bisschop Johan Bonny duidelijk dat hij het niet eens is met de weigering van de Kerk om homoseksuele relaties te zegenen. Ze zijn te zondig, luidt de redenering. “Ik voel plaatsvervangende schaamte. Ik wil mij verontschuldigen tegenover iedereen voor wie dit pijnlijk en onbegrijpelijk overkomt”, aldus Bonny. Hieronder vindt u zijn letterlijk betoog.

9 reacties

 • Alexa Grieken

  4 maanden geleden
  Wat ik onbegrijpelijk vindt is dat de Kerk en andere religies wel het geld en andere subsidies wilt en soms zelfs eist maar er geen draagvlak is voor gelijkheid. Ofwel aanpassen, ofwel stoppen met de subsidies. @Paul, Die visie is één van geweld, segregatie, moord, uitbuiting en leugens. Mooi clubje waar je over spreekt.
 • Bernard Verhelst

  4 maanden geleden
  Als ik het goed begrijp, dan is de paus niet langer meer onfeilbaar (zoals de kerk altijd heeft beweerd)!
 • Paul De Mol

  4 maanden geleden
  Als je niet akkoord gaat met de visie van de club waartoe je vrijwillig toetrad, stap er dan uit. Wees maar zeker dat het overgrote deel van de katholieken het eens is met de visie van de Congregatie. Misschien niet in West-Europa, maar wat betekent dat nog voor de katholieke kerk?
 • Toran Korshnah

  4 maanden geleden
  Goed lezen, mensen. Hier is een echte christen aan het woord.
 • Sofie Maelfeyt

  4 maanden geleden
  Verstandige mens, ga volledig akkoord. Hieraan merk je dat de top van de Kerk totaal wereldvreemd is en geen voeling heeft met een groot aandeel van hun gelovigen. En ook met de niet-gelovigen trouwens.