Een Oekraïense eenheid neemt Russische posities onder vuur in Bachmoet.
Volledig scherm
Een Oekraïense eenheid neemt Russische posities onder vuur in Bachmoet. © AFP

Letse minister: "We moeten Oekraïne toelaten om militaire doelen in Rusland aan te vallen”

Als het van de Letse Buitenlandminister afhangt moet Oekraïne de mogelijkheid hebben om militaire doelen in Rusland aan te vallen. Dat heeft Edgars Rinkevics gezegd in de marge van de NAVO-top in Boekarest. Maar sommige NAVO-bondgenoten, waaronder de VS, zijn vooralsnog terughoudend om wapens naar Oekraïne te sturen die Rusland kunnen treffen.

55 reacties

 • Marinus van Driel

  2 maanden geleden
  Ik wil direct bijleggen voor lange-afstands raketten voor Oekraine. En liefst raketten die tot Moskou kunnen geraken. Ongeacht escalaties.
 • lucien lemahieu

  2 maanden geleden
  die politiekers gooien meer olie op het vuur. het kan nog heel warm worden in den winter.
 • yvo mast

  2 maanden geleden
  Daar hebben ze groot gelijk in. Poetin denkt dat hij zich alles mag permitteren. Een paar serieuze bommen op het Kremlin zou een statement zijn.
 • Pierre Decoene

  2 maanden geleden
  Hoe kan men zijn land verdedigen, enkel en alleen maar met terugslaan, anders blijft dit duren aangezien de agressor niet wordt tegengehouden, daarom kan men niet anders dan massaal wapens leveren én zelfs aanvalswapens, hoezeer de (president) van Rusland ook dreigt, anders spreken we in gans Europa binnen enkele jaren allemaal Russisch en is onze rijkdom Russisch eigendom
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Het is dansen op een koord. Ook de tijd zelf speelt een belangrijke rol. Het zou al positief zijn als geleverde wapens aan Oekraiëne tot 180 km zouden kunnen gaan ipv 120 km. Zoiets moet rijpen. Vanaf 24 februari zijn de geleverde aanvalswapens en tankmodellen in sterkte en reikwijdte geëscaleerd. Het moet blijkbaar gradueel gaan.
 1. REPORTAGE. In de hel van Bachmoet naar frontlinie met dronebrigade: “Hoeveel Russen ik al uitschakelde met een drone? Ik houd de tel niet meer bij”
  PREMIUM

  REPORTAGE. In de hel van Bachmoet naar frontlinie met dronebriga­de: “Hoeveel Russen ik al uitschakel­de met een drone? Ik houd de tel niet meer bij”

  “Ik start de drone in drie, twee, één.” Drones zijn niet weg te denken in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne: ze zijn de ogen van de militairen én steeds vaker vliegende moordwapens. Onze journalist Arnaud De Decker gaat mee op missie met de dronebrigade van Arthur en ‘Hagrid’. De mannen schakelen in het bijzijn van onze journalist enkele Russische soldaten uit, waarop ook de Russen het vuur openen: “Dit is een code rood, ze vallen ons aan, we moeten weg.”