President Macron wordt geflankeerd door zijn voormailge veiligheidsmedewerker Alexandre Benalla
Volledig scherm
President Macron wordt geflankeerd door zijn voormailge veiligheidsmedewerker Alexandre Benalla © AFP

Les Républicains dienen motie van wantrouwen in tegen Franse regering naar aanleiding van Zaak-Benalla

De parlementsleden van de centrumrechtse oppositiepartij Les Républicains (LR) hebben vandaag aangekondigd dat ze een motie van wantrouwen gaan indienen tegen de Franse regering, naar aanleiding van de zaak-Benalla. "Wij dienen een motie van wantrouwen in, wij willen dat de regering uitleg verschaft over de zaak van Alexandre Benalla", verklaarde LR-fractieleider Christian Jacob.

4 reacties

 • Fredien Vandervekens

  4 jaar geleden
  Tijdig die (averrechtse) Rotschild-pion onderuit halen ! Frankrijk verdient en moet beter ! Met een De Gaulle figuur !
 • Ivo Vangeel

  4 jaar geleden
  Pracht staaltje van machtsmisbruik,en....vriendjespoletiek.
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Hier zit duidelijk meer achter. Anders zou Macron zijn nek niet uitsteken voor deze man.
 • Jan Van Rompaey

  4 jaar geleden
  Macron lacht al groen.
 1. Oekraïne deelt beelden van uitgeputte Russische soldaten die niet meer vluchten terwijl ze onder vuur worden genomen

  Oekraïne deelt beelden van uitgeputte Russische soldaten die niet meer vluchten terwijl ze onder vuur worden genomen

  Bovenstaande beelden worden volop gedeeld op sociale media, ze zouden met een drone zijn gemaakt in Bakhmut in de Donbas-regio. We zien Russische militairen die lijken te schuilen in een kuil. Ze zien er uitgeput en moe uit, maar dan lijkt er een granaat op hen te vallen. De soldaten bewegen wel, maar vluchten niet weg. De weinige reactie op de granaat zou kunnen wijzen op onderkoeling. Dat zegt ook oud-kolonel Housen: “Bij onderkoeling word je als het ware verdoofd en is je reactievermogen volledig weg.” De beelden worden gedeeld door een Oekraïense officier, maar toch twijfelen oorlogsexperten aan de echtheid ervan.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtoffers aardverschuiving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoontje: “Help me”

  Eleonora (31), een van de 7 dodelijke slachtof­fers aardver­schui­ving Ischia, smeekte vader om hulp tijdens laatste telefoon­tje: “Help me”

  De 31-jarige Eleonora Sirabella is een van de zeven dodelijke slachtoffers van de aardverschuiving op het Italiaanse vakantie-eiland Ischia. De jonge vrouw belt op het moment van de ramp nog met haar vader. “Help me”, smeekt ze tijdens een wanhopig telefoontje. De man zet alles op alles om zijn dochter te redden, maar zijn poging is tevergeefs. Op beelden is te zien hoe auto’s en zelfs bussen meegesleurd worden door de modder.