Verdachte L.S. naast zijn advocaat Thirza Overes in de rechtbank
Volledig scherm
Verdachte L.S. naast zijn advocaat Thirza Overes in de rechtbank © Illustratie Annet Zuurveen

Leraar die 13-jarige leerlinge maandenlang misbruikte krijgt 2,5 jaar cel

Een 40-jarige Nederlandse leraar die een leerlinge (13) seksueel misbruikten, is door de rechtbank in de stad Assen veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden. Tien maanden daarvan zijn voorwaardelijk, zo meldt de krant het Dagblad van het Noorden.

10 reacties

 • Mia Verheyen

  5 jaar geleden
  Men moet ze niet van een toren kieperen maar een zwaardere straf dan 2.5 jaar (wat na voorarrest bijna onmiddelijk vrij betekend) zou toch een beter signaal zijn. Zeker van kinderen blijft men af.
 • Gudo Courtois

  5 jaar geleden
  Spijtig dat het die wereldvreemde rechter zijn dochter niet was.
 • Christina Van Dyck

  5 jaar geleden
  Altijd hetzelfde patroon: iemand met macht verkracht zwakkere, in dit geval een kind. Die man mag voor mij heel lang opgesloten worden, want zodra hij vrij komt herbegint hij.
 • Tom Van Calster

  5 jaar geleden
  Tiens, normaalgezien zijn de mannen hier macho aan het doen als een leerling misbruikt wordt door een leerkracht. Oh wacht, dat is enkel als het een vrouwelijke leerkracht is en een jongen. Bende hypocrieten.
 • Jack Pot

  5 jaar geleden
  Mag 5 jaar geen leerkracht meer zijn , daarna is de ziekte weg zeker lol . Dus binnen 5 jaar terug voor de klas kindertjes betasten ??!!
 1. Leraar (40) bekent seksueel misbruik 13-jarige leerlinge: "Er waren sterke gevoelens"

  Leraar (40) bekent seksueel misbruik 13-jarige leerlinge: "Er waren sterke gevoelens"

  Een 40-jarige inmiddels ex-leraar van een school in de Nederlandse stad Assen staat momenteel terecht wegens het misbruik van een 13-jarige leerlinge. L.S. misbruikte het meisje tussen juni en augustus dit jaar. Hij was toen haar mentor, een leraar die buiten de lessen om persoonlijke begeleiding geeft. De man gaf les in een vmbo-school, vergelijkbaar met het beroepsonderwijs in Vlaanderen. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vanochtend drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.