Volledig scherm
© Photo News

"Lek in Doel opnieuw via media moeten vernemen", na Nederland ook Noordrijn-Westfalen misnoegd over gebrekkige Belgische communicatie

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft het lek in de kerncentrale van Doel via de media moeten vernemen. Dat zegt Energieminister Andreas Pinkwart in Düsseldorf na een gesprek met Vlaams Energieminister Bart Tommelein. De federale regering had Noordrijn-Westfalen in februari nochtans verzekerd dat er transparanter zou worden gecommuniceerd over problemen met onze kerncentrales.

12 reacties

 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Maar best ook. De pers is in dit land sneller dan de overheid.
 • johan debue

  3 jaar geleden
  Iedereen is weer tegen kernenergie en vergeet daarbij dat er ieder jaar 12500 doden zijn in Belgie door luchtvervuiling die dan nog meestal afkomstig is uit het buitenland.Dat ze dus maar rap zwijgen in Nederland en Duitsland.
 • Emiel Vandeplas

  3 jaar geleden
  Dat de Duitsers zich met hun bruinkool bezig houden !
 • Luc Deville

  3 jaar geleden
  We verliezen alle krediet bij onze buren door het kerncentrale dossier en dit enkel om de kas van 1 partij te spijzen. En het strafste is dat het een Vlaams gezinde partij is die voor het geld alles doet voor een Franse multinational. Deze partij is zo zot van geld dat ze zelfs een ramp met een kerncentrale over heeft op enkele km van de grootste stad van Vlaanderen waar hun voorzitter burgemeester is.
 • Albert Hendrix

  3 jaar geleden
  communicatie in Belgie . Nog nooit van gehoord .Hier weet het ene hand niet wat het andere aan het doen is
 1. Burgemeester Terneuzen klaagt over "haperende communicatie" van FANC, die "ruimte gaf aan geruchten"
  Kernenergie

  Burgemees­ter Terneuzen klaagt over "haperende communica­tie" van FANC, die "ruimte gaf aan geruchten"

  De burgemeester van de Nederlandse stad Terneuzen, Jan Lonink, klaagt over haperende communicatie over de recente lekkage bij de kerncentrale van Doel. "Daardoor was er onnodige bezorgdheid ontstaan in de grensstreek", zei Lonink, ook voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland, aan de regionale tv-zender TV Oost. Het FANC is verbaasd omdat er nooit enige vraag of klacht is geweest van Terneuzen.
 2. Baanbrekende uitspraak: voor het eerst in Europa Syriër veroordeeld voor misdaden van Assad-regime

  Baanbreken­de uitspraak: voor het eerst in Europa Syriër veroor­deeld voor misdaden van As­sad-re­gime

  De rechtbank in het Duitse Koblenz heeft de Syrische asielzoeker Eyad al-G. vanmorgen tot 4,5 jaar cel veroordeeld. De Syriër hielp in 2011 bij het neerslaan van een demonstratie in Damascus, waarna de arrestanten werden afgevoerd naar een gevangenis die berucht was vanwege martelingen. Het is voor het eerst in Europa dat een medewerker van de regering Assad voor de misdaden van het regime wordt veroordeeld.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie