Kevin McCarthy, leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden.
Volledig scherm
Kevin McCarthy, leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. © REUTERS

Leiding van Republikeinen in Congres verzet zich tegen onderzoekscommissie bestorming Capitool

De  leiding van de Republikeinse minderheidsfractie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden verzet zich tegen de oprichting van een commissie die de aanval op het Capitool zou onderzoeken. Nochtans bereikten de Republikeinen en Democraten vorige week onderling een akkoord over de oprichting van zo'n commissie.

4 reacties

 • Willy Devroey

  1 maand geleden
  Natuurlijk proberen ze dat te saboteren. Er zal snel aan het licht komen dat trumpie veel nauwer betrokken is dan algemeen geweten. Hopelijk komt er snel een vloed aan hurgerlijke processen tegn hem zodat hij in de gevangenis terecht komt. tenzij natuurlijk dat er mensen omgekocht kunnen worden.
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  The Donald weet natuurlijk wel waarom hij zijn greep op de Republikeinse partij niet wil laten verslappen. Hij heeft daardoor toch nog een sterke invloedrijke groep achter zich. En met al die rechtszaken die op hem af komen kan hij elke hulp gebruiken die hij kan krijgen.
 • Kees Huls

  1 maand geleden
  De Republikeinen hebben er geen belang bij dat die beerput opengaat.Eerst akkoord gaan en dan weer tegen zijn. De Oranje Geest waart nog steeds rond. Maar die commissie moet er wel komen als de VS een rechtsstaat is.
 • Gunter Verleyen

  1 maand geleden
  geef maar die socialisten van democraten, die hebben tenminste nog ballen, die republikeinen likken gewoon de hielen van trump uit puur eigenbehoud