Angela Merkel en Barack Obama wandelen samen door de Beierse plaats Elmau.
Volledig scherm
Angela Merkel en Barack Obama wandelen samen door de Beierse plaats Elmau. © Getty Images

Leiders G7 stellen zich hard op tegen Rusland

G7-top in ElmauEuropa moet samen blijven werken om de sancties tegen Rusland in stand te houden. Dat zei de Britse premier David Cameron zondag, de eerste dag van de G7-top in slot Elmau in Duitsland. Hij drong erop aan bij de G7-landen om Moskou een harde waarschuwing te geven voor de situatie in Oekraïne. Hij wordt daarin bijgestaan door de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

 1. Stiefzoontje (3) Belgische Syriëstrijder moest auto met vier mannen in doen ontploffen in gruwelijke IS-video
  Play

  Stiefzoon­tje (3) Belgische Syriëstrij­der moest auto met vier mannen in doen ontploffen in gruwelijke IS-video

  Terreurgroep Islamitische Staat zette vijf jaar geleden een kleuter van amper drie jaar in om een auto vol met gevangenen te doen ontploffen. De kleuter blijkt het stiefzoontje van de Belgische Syriëstrijder Adel Mezroui (25) te zijn, zo onthulde de documentaire ‘Retour Kalifaat’ van de Nederlandse journalist Sinan Can. Gevraagd naar zijn reactie op de gruwelijke executievideo van IS lachte Mezroui eens.
 2. Duizenden betogers vragen G7 meer inspanningen tegen armoede en staatstoezicht
  G7

  Duizenden betogers vragen G7 meer inspannin­gen tegen armoede en staatstoe­zicht

  Een dag voor het begin van de G7-top in Beieren zijn duizenden betogers op straat gekomen om te protesteren tegen globalisering, armoede en staatstoezicht. "Samen strijden we tegen kapitalisme, racisme en oorlog", prijkte vandaag op een spandoek aan de kop van de protestmars door het Duitse Garmisch-Partenkirchen. Een gigantische politiemacht - er waren meer politieagenten dan betogers - kon opstootjes niet vermijden.