Henry "Enrique" Tarrio, de leider van de extreemrechtse ‘Proud Boys’-militie.
Volledig scherm
Henry "Enrique" Tarrio, de leider van de extreemrechtse ‘Proud Boys’-militie. © AFP

Leider van extreemrechtse ‘Proud Boys’-militie opgepakt voor rol in bestorming Capitool

Verenigde StatenDe leider van de Amerikaanse ‘Proud Boys’-militie, Henry “Enrique” Tarrio, is in Miami opgepakt voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool begin 2021. Dat meldt federaal procureur Matthew Graves, die het grootschalige onderzoek naar de bestorming leidt. ‘Proud Boys’ wordt beschouwd als een van de belangrijkste extreemrechtse milities in de Verenigde Staten. Samen met vijf andere leden van de organisatie wordt de 38-jarige Tarrio vervolgd voor samenzwering.

 1. Dit gebeurt er op NAVO-top in Madrid: “Vanuit mijn standpunt is het al een succes", zegt De Croo

  Dit gebeurt er op NAVO-top in Madrid: “Vanuit mijn standpunt is het al een succes", zegt De Croo

  De NAVO-top is op dit moment bezig met zijn strategische lijn vast te leggen voor de komende tien jaar. Daarin is ook de veranderde rol van Rusland belangrijk. “In 2010 vormde het land nog een partner, nu een bedreiging.” Voor premier Alexander De Croo (Open Vld) is de NAVO-top in het Spaanse Madrid nu al geslaagd, met het akkoord van dinsdagavond dat de weg vrijmaakt voor Finland en Zweden om toe te treden. “Als je alleen bent in de wereld nu, ben je bang of wil je lid worden van de NAVO.”
 2. Twee gearresteerde Belgen spreken van misverstand na overval kunstbeurs in Maastricht: collier ter waarde van 27 miljoen euro zou verdwenen zijn
  Play

  Twee gearres­teer­de Belgen spreken van misver­stand na overval kunstbeurs in Maastricht: collier ter waarde van 27 miljoen euro zou verdwenen zijn

  De twee Franstalige Belgen die gisteren zijn opgepakt na een overval op de Nederlandse kunstbeurs Tefaf in Maastricht, ontkennen iedere betrokkenheid. Er lijkt hier sprake van een misverstand, zegt hun advocaat Stijn van Merm aan het ‘Algemeen Dagblad’ (AD). In de auto van de verdachten zijn volgens de raadsman geen juwelen of wapens gevonden.