De Amerikaanse legerbasis Fort Bliss in Texas.
Volledig scherm
De Amerikaanse legerbasis Fort Bliss in Texas. © AP

Leger VS opent nieuwe opvangstructuur voor migrantenkinderen

De Amerikaanse autoriteiten kondigden dinsdag de opening aan van een nieuwe opvangstructuur in een militaire basis. Ze doen dat om het hoofd te bieden aan de ongekende toestroom van duizenden kinderen die alleen en illegaal vanuit Mexico de grens zijn overgestoken.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Amerikaanse regering schrapt migratiedeal Trump met Centraal-Amerika

  Amerikaan­se regering schrapt migratiede­al Trump met Cen­traal-Amerika

  De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft een omstreden overeenkomst met drie Centraal-Amerikaanse staten geschrapt waarmee zijn voorganger Donald Trump illegale migranten buiten wilde houden. Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken heeft dit weekend in een verklaring gezegd dat de overeenkomsten met onmiddellijke ingang zijn opgeschort en dat er aan wordt gewerkt ze helemaal op te zeggen.