Op de militaire feestdag was er opnieuw massaal verzet.
Volledig scherm
Op de militaire feestdag was er opnieuw massaal verzet. © AFP

Leger Myanmar doodt vijftig demonstranten op militaire feestdag

De junta van Myanmar heeft op de militaire feestdag - verspreid over het land - zeker vijftig demonstranten gedood. De pro-democratische tegenstanders van de coup hadden op deze symbolische datum opgeroepen tot nieuw grootscheeps verzet tegen het bewind.

1 reactie

  • Carlos Matos

    2 jaar geleden
    en de internationale gemeenschap waar we zoveel voor betalen? waar dienen al die miljarden voor? om te oefenen? UN, VN, EU, allemaal goed hun zakken vullen, en als er niets te verdienen valt dan geen interesse... het is aan de internationale gemeenschap om burgers te beschermen tegen hun lokale (nationale) overheid.
  1. TotalEnergies neemt afstand van Russische partner Novatek

    TotalEner­gies neemt afstand van Russische partner Novatek

    De Franse energiereus TotalEnergies neemt afstand van Novatek, de historische partner in Rusland. De participatie van 19,4 procent in Novatek schrijft TotalEnergies voortaan niet meer in de eigen boeken. Daarvoor zal het olie- en gasbedrijf een afwaardering van 3,7 miljard dollar in het vierde kwartaal inschrijven. TotalEnergies trekt ook met onmiddellijke ingang de twee vertegenwoordigers in Novateks raad van bestuur terug, meldt het bedrijf.