Gevechten tussen het Afghaanse leger en de taliban blijven duren.
Volledig scherm
Gevechten tussen het Afghaanse leger en de taliban blijven duren. © AFP

Leger en taliban leveren hevige strijd om Afghaanse stad Lashkar Gah

Het Afghaanse leger en de talibanstrijders leveren een hevige strijd om de zuidelijke stad Lashkar Gah. De voorbije 24 uur zijn minstens veertig burgers gesneuveld, zo meldt de VN-missie Unama dinsdag. Intussen heeft het leger de bevolking opgeroepen om de stad te verlaten.

7 reacties

 • Dany Herman

  3 maanden geleden
  Ipv vluchten zou men beter mobiliseren en die taliban bestrijden maar ja ocmw is eenvoudiger en gegarandeerd
 • Paul Verbeeck

  3 maanden geleden
  Is een oorlog geweest die de westerse troepen nooit konden winnen of kunnen winnen . Zo zijn er nog conflicten geweest . Of daar ooit een oplossing komt is maar de vraag ?
 • Rudi Beckers

  3 maanden geleden
  Iran, Irak, Pakistan en ga zo maar door, het zal er nooit veranderen. De tussenkomst van het Westen kan hieraan niks veranderen.
 • Rudy Van Daele

  3 maanden geleden
  dit heeft toch geen zin meer, taliban wordt baas over en uit. Maar er wordt nog goed verdiend aan oorlogsmateriaal dat is de rede waarom het niet stopt.
 • Maarten Jacobs

  3 maanden geleden
  Kunnen die taliban zotten niet op een andere manier aangepakt worden?! Nu gaan jullie een hele strijd leveren ten koste van woningen en bezittingen van mensen die reeds een vorige keren hun bezit door de oorlogen vernield werden. Bedoel maar. Als we hier voor elke zucht van een zot een hele stad zouden plat bombarderen...
 1. Blunder in zaak Gabby Petito: verloofde Brian Laundrie kon door fout van politie wegkomen
  Play

  Blunder in zaak Gabby Petito: verloofde Brian Laundrie kon door fout van politie wegkomen

  De politie in de Amerikaanse staat Florida erkent dat er fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde youtuber Gabby Petito. Volgens de politiechef waren agenten dagenlang in de veronderstelling dat Laundrie zich levend en wel in het huis van zijn ouders bevond. In werkelijkheid werd zijn moeder per abuis aangezien voor hem. “Ze zijn een beetje op dezelfde manier gebouwd”, lichtte een politiewoordvoerder de blunder toe.