De Congolese president Félix Tshisekedi.
Volledig scherm
De Congolese president Félix Tshisekedi. © EPA

Leger doodde minstens 38 rebellen in noordoosten van Congo

Sinds de staat van beleg op 6 mei werd ingesteld in het oosten van de Democratische Republiek Congo, heeft het Congolese leger in de provincie Ituri zeker 38 rebellen gedood. Dat hebben lokale media zaterdag gemeld op basis van militaire bronnen.

2 reacties

 • Stephaan Van Synghel

  2 jaar geleden
  Wat zijn rebellen, mensen die niet naar hun pijpen dansen,waarom is in afrika daar na al die jaren nog altijd de ene arm en de andere zeer rijk en waarom zit het buitenland nog altijd de mensen daar aan het uitbuiten, zij zijn deze die voor alle ellende zorgen en voor de schijn steken ze dan een hulp organisatie op
 • Eric Vercouillie

  2 jaar geleden
  we hebben het na de jaren 65 geprobeert met ze te steunen in hun ofhangkantelekheid .Wat een zooitje was dat .Miljarden zijn er versluisd voor 12 villa,s in brussel En een smiling moubouto 1 dan 2 en een resem van colgate smile volgelingen schooiend voor de volgende donatie terwijl de kinderen kreperen op straat
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Korea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland gaat volgens VS voedsel naar Noord-Ko­rea sturen in ruil voor wapens: “Poetin wordt steeds wanhopiger”

  Rusland is van plan om voedsel te ruilen voor wapens met Noord-Korea. Dat zegt de woordvoerder van de Amerikaanse Nationale Veiligheidsraad John Kirby. “We blijven bezorgd dat Noord-Korea verdere steun zal verlenen aan de militaire operaties van Rusland in Oekraïne en hebben nieuwe informatie dat Moskou actief probeert om munitie uit Noord-Korea te verwerven”, aldus Kirby. Rusland zou “een twintigtal” verschillende soorten wapens en munitie ontvangen.
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Trump reageert op aanklacht: “Dit is politieke vervolging, ik ben volledig onschuldig”

  Trump reageert op aanklacht: “Dit is politieke vervolging, ik ben volledig onschuldig”

  In een verklaring als reactie op het nieuws dat hij in Manhattan wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels, zegt de voormalige Amerikaanse president Trump dat hij “volledig onschuldig” is. Hij rept over "een heksenjacht” en noemt de gang van zaken “politieke vervolging en inmenging in verkiezingen op het hoogste niveau in de geschiedenis.” Op zijn eigen sociale medium ‘Truth Social’ bloklettert hij daarnaast dat de aanklacht "een ongeziene aanval op ons land en op onze ooit vrije en eerlijke verkiezingen” is.