Roberto Calderoli (links) van de Lega (Nord) was  tussen 2008-2011 Italiaans minister van  Administratieve Vereenvoudiging. Premier was toen Silvio Berlusconi (archieffoto 2011).
Volledig scherm
Roberto Calderoli (links) van de Lega (Nord) was tussen 2008-2011 Italiaans minister van Administratieve Vereenvoudiging. Premier was toen Silvio Berlusconi (archieffoto 2011). © REUTERS

Lega-politicus die zwarte Italiaanse ex-minister vergeleek met orang-oetan krijgt 1,5 jaar cel

De Italiaanse politicus Roberto Calderoli, lid van de rechtse anti-immigratiepartij Lega, is gisteren wegens racisme veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf. Hij vergeleek in 2013 de toenmalige minister van Integratie, Cécile Kyenge, die in Congo is geboren, met een aap. Zij deed hem denken aan een orang-oetan.

0 reacties

  1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
    TV

    RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

    Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.