Het vliegtuigje - niet op de foto - was een Piper.
Volledig scherm
Het vliegtuigje - niet op de foto - was een Piper. © Shutterstock

Leerling-piloot pleegt zelfmoord door deur van vliegtuigje te openen en in zee te springen

Tragisch incident ten zuiden van Bordeaux: een leerling-piloot opende gisterenmiddag in volle vlucht de deur van een privévliegtuigje en sprong de zee in. Zijn lichaam is deze ochtend teruggevonden, het was zijn bedoeling om zelfmoord te plegen. De ervaren vlieginstructeur slaagde er nadien in om het toestel veilig op de grond te zetten in een militair gebied in Biscarrosse. 

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. “Bevoorradingscrisis leidt tot schrikwekkend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  “Bevoorra­dings­cri­sis leidt tot schrikwek­kend hoge inflatie in Verenigd Koninkrijk”

  De bevoorradingscrisis in het Verenigd Koninkrijk leidt tot een “schrikwekkend hoge inflatie” die vooral een bedreiging vormt voor de allerarmsten. Dat heeft de topman van de sectororganisatie Food and Drink Federation (FDF) tijdens een parlementaire hoorzitting gezegd. De Britse vrachtvervoerdersorganisatie Road Haulage Association (RHA) liet weten dat het maar niet betert met chauffeurstekorten ondanks een reeks maatregelen van de regering.