Op 6 januari werd het Congres in Washington bestormd door Trump-aanhangers.
Volledig scherm
Op 6 januari werd het Congres in Washington bestormd door Trump-aanhangers. © Photo News

Leden van Capitol Police dienen klacht in tegen Trump voor aanval van 6 januari

Zeven leden van de Capitol Police hebben donderdag in Washington een klacht ingediend tegen voormalig president Donald Trump en extremistische groeperingen en beschuldigen hen ervan rechtstreeks verantwoordelijk te zijn voor de dodelijke bestorming van het Amerikaanse Congres in Washington op 6 januari.

6 reacties

 • Lenne Harding

  3 maanden geleden
  Goed bezig!
 • Marianne Van den Lemmer

  3 maanden geleden
  Denkt iemand dat Trump daar zal van wakker liggen? De Amerikanen hebben met Biden nu wel heel andere zorgen. Met Trump ware die Afghaanse toestanden nooit gebeurd!
 • John Doe

  3 maanden geleden
  Eindelijk!
 • Frans Peeters

  3 maanden geleden
  Nu zijn deze mensen beter af met een democraat die best maar snel aftreed
 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 maanden geleden
  Leden van Capitol Police dienen klacht in tegen Trump voor aanval van 6 januari? Het wordt gekker bij de dag. Het is net of Trump met de vlag voorop liep en rechtstreeks verantwoordelijk was. Trump zei: "We gaan (Trump deed niet mee) naar het Capitool lopen en we gaan onze dappere senatoren en congresleden aanmoedigen, en we zullen waarschijnlijk niet zoveel juichen voor sommigen van hen." Opruiing is géén misdaad onder het Eerste Amendement van de Amerikaanse Grondwet, de oudste van de wereld..
 1. Leider van extreemrechtse militie Proud Boys veroordeeld tot bijna zes maanden cel

  Leider van extreem­recht­se militie Proud Boys veroor­deeld tot bijna zes maanden cel

  Henry 'Enrique' Tarrio, die beschouwd wordt als de leider van de Amerikaanse rechts-radicale groep Proud Boys, kreeg maandag lokale tijd een celstraf van 155 dagen voor het verbranden van een gestolen Black Lives Matter-vlag. De 37-jarige Tarrio had schuldig gepleit aan het verbranden van de vlag en voor het bezit van wapenonderdelen in Washington DC. Vanaf 6 september zit hij zijn celstraf uit.