Op 6 januari werd het Congres in Washington bestormd door Trump-aanhangers.
Volledig scherm
Op 6 januari werd het Congres in Washington bestormd door Trump-aanhangers. © Photo News

Leden van Capitol Police dienen klacht in tegen Trump voor aanval van 6 januari

Zeven leden van de Capitol Police hebben donderdag in Washington een klacht ingediend tegen voormalig president Donald Trump en extremistische groeperingen en beschuldigen hen ervan rechtstreeks verantwoordelijk te zijn voor de dodelijke bestorming van het Amerikaanse Congres in Washington op 6 januari.

6 reacties

 • Lenne Harding

  1 jaar geleden
  Goed bezig!
 • Marianne Van den Lemmer

  1 jaar geleden
  Denkt iemand dat Trump daar zal van wakker liggen? De Amerikanen hebben met Biden nu wel heel andere zorgen. Met Trump ware die Afghaanse toestanden nooit gebeurd!
 • John Doe

  1 jaar geleden
  Eindelijk!
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  Nu zijn deze mensen beter af met een democraat die best maar snel aftreed
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 jaar geleden
  Leden van Capitol Police dienen klacht in tegen Trump voor aanval van 6 januari? Het wordt gekker bij de dag. Het is net of Trump met de vlag voorop liep en rechtstreeks verantwoordelijk was. Trump zei: "We gaan (Trump deed niet mee) naar het Capitool lopen en we gaan onze dappere senatoren en congresleden aanmoedigen, en we zullen waarschijnlijk niet zoveel juichen voor sommigen van hen." Opruiing is géén misdaad onder het Eerste Amendement van de Amerikaanse Grondwet, de oudste van de wereld..
 1. Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig
  Duitsland

  Kerstmarkt in Düsseldorf vanmiddag ontruimd na “dreiging van buitenaf”, politie massaal aanwezig

  In Düsseldorf, in het westen van Duitsland, heeft de politie vanmiddag de kerstmarkt in het centrum van de stad ontruimd na een mogelijke dreiging. Alle aanwezigen moesten de markt omstreeks 15:00 uur verlaten en verschillende straten werden afgezet. Zwaarbewapende politieagenten waren in groten getale ter plaatse, vertelt een getuige aan onze redactie. Rond 18:00 uur werden de wegversperringen opgeheven, maar de kerstmarkt zal nog de hele avond gesloten blijven, meldt de ‘Rheinische Post’.