Rick Allen.
Volledig scherm
Rick Allen. © Twitter

Lawine op een na hoogste berg ter wereld: Schot (68) overlijdt tijdens klim voor goede doel

Een in Schotland bekende bergbeklimmer is afgelopen weekend om het leven gekomen tijdens een gevaarlijke beklimming van de K2, na de Mount Everest de hoogste bergtop ter wereld. De 8.611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens staat te boek als een van ‘s wereld moeilijkste beklimmingen. De 68-jarige Rick Allen uit Aberdeen raakte bedolven onder een lawine en overleed ter plaatse. Zijn lichaam is zondag geborgen.

3 reacties

 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  DIRK VAN DESSEL, mijn ouders hebben tot hun tachtig jaar Europa rondgereden met hun mobilhome, op je 68e kan je actiever zijn dan veel jongeren tegenwoordig. Ga jij maar in je sofa liggen maar na mijn pensioen ga ik mooi genieten van mijn leven, en niet in de sofa.
 • Merel Depauw

  1 jaar geleden
  Dirk Van Dessel, mag een mens nog eens doen wat hij wil ongeacht zijn leeftijd. Een jeugdig persoon was evengoed gestorven indien hij bedolven werd door een lawine.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 jaar geleden
  Op die leeftijd hoort men als gepensioneerde met de gazet op de sofa te liggen en het noodlot niet overmoedig te tarten. "Eeuwige jeugd" hoort thuis in de mythologie.