Sergey Lavrov in Caïro
Volledig scherm
Sergey Lavrov in Caïro © AP

Lavrov: “Rusland wil regimeverandering in Oekraïne”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft geïmpliceerd dat Rusland de Oekraïense regering omver wil werpen. "We helpen het Oekraïense volk hoe dan ook zich te bevrijden van het (Oekraïense) regime, dat vijandig staat tegenover de mens en de geschiedenis", zei Lavrov zondag in de Egyptische stad Caïro, het startpunt van een reis die hij de komende week door Afrika maakt.

58 reacties

 • ralph ernst

  4 maanden geleden
  Alle Afrikaanse landen, zoals Congo Brazzaville, die de Russen met open armen ontvangen moeten vanaf nu geen cent steun meer krijgen van de vrije westerse wereld. Dat ze dan ook maar voor hun voeding en technologie bij Rusland aankloppen !
 • Paul van de velde

  4 maanden geleden
  Begrijpt het westen niet dat Rusland liegt, bedriegt en manipuleert? Ze dagen en dreigen (zelfs met atoom wapens) het westen uit om te kijken hoever ze kunnen gaan. Europa moet zo vlug mogelijk één miljoen soldaten aan zijn grenzen stationeren met zware en de modernste wapens. Benieuwd hoe Rusland dan gaat reageren. We laten ons in de luren leggen door Rusland en Poetin en het westen wacht af en kijkt toe. Intussen zijn er mensen die geen brood meer kunnen betalen.
 • Sylvain Helsen

  4 maanden geleden
  Lavrov en Poetin zouden nog niet eens over een stukje grond dat zo groot is als een hondenscheet iets te zeggen mogen hebben!
 • guido Bervoets

  4 maanden geleden
  Nu klaagt Rusland al Oekraïense soldaten aan voor misdaden tegen de menselijkheid. Gekker hoeft het echt niet meer te worden hoor.
 • Peter Bosmans

  4 maanden geleden
  Democratie op zijn Russisch.
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.